Бившият изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) беше признат

...
Бившият изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) беше признат
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд беше признат за виновен, но делата около FTX далеч не са приключили

Бившият изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) беше приет за отговорен по всички седем обвинявания от правосъдните заседатели. Въпреки достигането на решение по отношение на обвиняванията в машинация, интрига и пране на пари, това е едвам първото деяние на дълга и скъпа правна драма. Съдията от Южния окръг на Ню Йорк Люис Каплан към този момент насрочи втори развой против SBF идващия март. Става въпрос за хипотетичен рушвет в размер на 150 млн. $ на китайски чиновници в опит да се размрази транш от 1 милиарда $ в крипто, за които се допуска, че са свързани с следствие за пране на пари.

Също по този начин са вероятни обвинявания в нарушение на законите за финансиране на акции като част от широкообхватна интервенция за политическо въздействие. През юни десетки правосъдни каузи против SBF, неговите сътрудници и вложители на FTX и звезди, които са рекламирали криптоборсата, бяха комбинирани в едно голямо правосъдно произвеждане.

Именно това е и повода Каплан да откаже настояването на някогашния криптомилиардер за излизане от Центъра за задържане в Бруклин до окончателното налагане на присъдата. Решението би трябвало да бъде оповестено на 28 март следващата година. Общият интервал от време зад решетките, пред който е изправен Банкман-Фрийд е 110 години, като прокурорите ще имат опция да предложат продължителността, само че решението е в ръцете на Каплан.

Според някогашния прокурор Ренато Мариоти SBF ще прекара сред 20 и 25 години в пандиза. " Федералните насоки за присъди евентуално ще бъдат високи, само че те са тъкмо това, а съдията е задължен да вземе поради всички условия към SBF и неговото закононарушение ", съобщи той пред CNBC. Това мнение е споделяно и от други специалисти в региона, като те акцентират обстоятелството, че съдиите имат право на преценка при постановяване на присъди. Тя включва няколко фактора, в това число персоналната му история и естеството на закононарушението, като младостта на SBF може да наклони везните в посока на по-малка присъда. SBF не е всичко Макар в ролята си на изпълнителен шеф на FTX Банкман-Фрийд да приковава по-голямата част от публичното внимание, каузи се водят и против негови сътрудници. Четирима от тях се признаха за отговорни, като трима са свидетелствали против SBF като съзаговорници, само че е допустимо привличането на още обвинени. Един от сътрудниците на обвиняването е Дан Фридбърг, който е апетитен за дясна ръка на Банкман-Фрийд що се отнася до незаконни действия.
Реклама
Семейството на Банкман-Фрийд също е изправено пред вероятни правни проблеми. Родителите му, които са получили милиони долари и недвижими парцели от FTX, са изправени пред правосъдни разногласия от новоназначеното управление на FTX и към момента може да бъдат привлечени под отговорност. Преподавателската им кариера в Станфорд наподобява завърши, а от тях се желае да върнат 10 млн. $ на FTX. В един имейл, оголен в делото, майката на SBF Барбара Фрийд наподобява подтиква някогашния изпълнителен шеф на FTX Нишад Сингх да направи огромно подаяние на нейната политическа организация с нестопанска цел. Сингх към този момент се е признал за отговорен за нарушение на законите за финансиране на политически акции.

Друга тематика, която не беше наранена по време на делото на SBF, е Tether - криптокомпания, известна с неналичието на бистрота и опция за инспекция на декларираните от тях фиатни запаси. Tether създава stablecoin-а USDT от 1 $, който е най-широко търгуваният токен в крипто, като по този метод компанията действа като виртуална централна банка в крипто покупко-продажби. Генералният прокурор на Ню Йорк откри, че Tether е излъгал за своите запаси от активи и компанията е признала в правосъдни документи, че от време на време заема токени, без да получава пари в подмяна.

Дъщерната компания на FTX Alameda Research беше най-големият производител на Tether токени. За няколко години Alameda е вложила 36 милиарда в Tether в подмяна на равно количество USDT. След това Alameda е продавала USDT на откритите пазари - което, защото токенът изпитва дребни съмнения над и под своята закрепена стойност от 1 $, дава благоприятни условия за арбитраж за опитни търговци. След това парите биват изпратени назад за повече USDT.
Свързани публикации Защо толкоз млади герои от листата " 30 под 30 " на Forbes имат проблеми с правораздаването 3 юни 2023, 13:37 Криптомилиардер е подготвен да подари до 1 милиарда $ за президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година 31 май 2022, 12:07
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР