Бившият изпълнителен директор на Челси Кен Бейтс бе помолен да

...
Бившият изпълнителен директор на Челси Кен Бейтс бе помолен да
Коментари Харесай

Бивш шеф на Челси: Путин оцапа гащите, Абрамович, като отиде в гроба, саванът му няма да има джобове

Бившият изпълнителен шеф на Челси Кен Бейтс бе помолен да разяснява обстановката на “сините” след наложените от английското държавно управление наказания върху притежателя Роман Абрамович.

Той е склонен с решението за замразяването на активите на олигарха, само че е гневен от обстоятелството, че страдат почитателите и чиновниците на клуба.

Бейтс не може да разбере какво значимо влияние биха могли да окажат сходни ограничения върху Путин и съветската инвазия в Украйна.

“Фактът, че не можете да си купите програмка за мач на Челси, би трябвало да значи, че Путин се е на*рал и всички елементарни хора на Москва се крият в мазетата си, тъй като не могат да изгледат един мач на Челси по малкия екран. Както постоянно страдат елементарните хора. Вероятно има такива, които работят в Челси и се питат дали към момента са на работа. Какво е тяхното бъдеще? Имат ли някаква сигурност? Стигаме и до почитателите. Какво общо имат те с това, че Путин бомбардира родилни домове в Украйна?”, разяснява предприемачът, говорейки от вкъщи си в Монте Карло.

“Това удря по елементарни британски жители. Няма нищо общо с Русия. Това прави държавните ни служби за смях пред света. Имал съм работа с държавната администрация през по-голямата част от живота си и като цяло службите са изцяло безполезни. Абрамович сподели: “Ще продам клуба и каквото получа, ще го даря за благотворителност”. А държавното управление пое клуба. Супер. Защо не назначиха админ и не се заеха с това?”, пита той.

“Вместо това имаме всички тези разпореждания, които вършат заглавията на медиите. Ако се опитваме да помогнем на Украйна, би трябвало да вършим неща, които имат смисъл”, продължи някогашният необут на клуба.

Бейтс купи Челси за един паунд през 1982 година, преди да продаде клуба на Абрамович 19 години по-късно за 140 милиона лири.

Днешният милиардер става богат, откакто придобива държавни активи след разпадането на Съветския съюз със съдействието на Путин. Източникът на насъбраните пари обаче съвсем не е разследван в Обединеното кралство, когато се появява на футболната сцена.

“Да продадеш на руснак беше същото като да продадеш на всевъзможен различен. В тези дни не беше по-различно. Отношенията ни с него постоянно са били съответни и елементарни. Не изпитвам състрадание към Абрамович. Защо би трябвало да го върша? Той има 7-8 милиарда английски лири. Но той може да яде пържола и чипс по два пъти дневно, също като мен. Когато отиде в гроба, саванът му няма да има джобове”, акцентира Бейтс.

Правителството разкри, че ще разреши клубът да бъде продаден макар глобите против руснака. Потенциалните претенденти, които желаят да реконструират клубния стадион, ще се сблъскат със същия проблем, пред който се изправи и актуалният притежател. Chelsea Pitch Owners group има собствеността на оборудването и името на тима и има право на несъгласие против всяко препоръчано пренасяне. Създател на компанията е точно Бейтс.

“Дадох на Chelsea Pitch Owners 999-годишен лизинг на терена. И открих предписание, съгласно което без значение какъв брой акции притежаваш, да имаш правото единствено на един глас. И в случай че се играе на “Стамфорд Бридж”, тимът може да носи единствено името Челси. Така че почитателите имат името и терена. “Стамфорд Бридж” е може би най-ценното парче земя в Лондон. Но то принадлежи на клуба. Това е моето наследство”, приключи коментара си тогавашният шеф на “сините”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР