Бившият изпълнител от популярната италианска естрадна група Рики е повери

...
Бившият изпълнител от популярната италианска естрадна група Рики е повери
Коментари Харесай

Почина певецът Франко Гати от "Рики е повери"

Бившият реализатор от известната италианска естрадна група " Рики е повери " (Ricchi e Poveri) умря на 80-годишна възраст, оповестиха Франс прес и ТАСС, базирайки се на организация АНСА, която на собствен ред цитира околните му.

Певецът и композитор от дълги години години има здравословни проблеми. Гати се отдръпна от музикалната сцена през 2013 година след гибелта на сина си Алесио.

В. " Кориере каузи сера " напомня, че Франко Гати напуща " Рики е повери " през 2016 година, макар че групата се събира в истинския си състав, с цел да взе участие като почетен посетител на фестивала на италианската ария в Сан Ремо през 2020 година

По време на дългогодишната си кариера, достигнала връх в известността си през 70-те и 80-те години на предишния век, групата, учредена през 1967 година в Генуа, свири неведнъж в Сан Ремо и печели състезанието през 1985 година През 1978 година естрадната групировка показва Италия на " Евровизия ".

От 90-те години на предишния век " Рики е повери " се изявяват интензивно по малкия екран и имат многочислени турнета в разнообразни страни, в това число и в България.

Въпреки че съставът й е понижен, официално групата не е преставала да съществува и понастоящем се изявява като дует на Анджело Сотджу и Анджела Брамбати. Двамата реализатори показаха дълбоката си тъга от загубата на своя другар Франко Гати.

Източник:БТА

На фотографията: " Рики е повери " с премията на Сан Ремо през 1985 година Франко Гати е вляво
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР