Бившият индустриален център Авдеевка е на практика изравнен със земята.

...
Бившият индустриален център Авдеевка е на практика изравнен със земята.
Коментари Харесай

Авдеевка вече не съществува: Първи успех за Москва от май 2023 година насам

Б ившият промишлен център Авдеевка е на процедура подравнен със земята. Това е първият украински град, който руснаците завладяват от май предходната година насам. Ожесточени сражения се водят и в покрайнините му. Това посочва Андреа Беер, представен от . 

Едно видео демонстрира по какъв начин украински бойци напущат Авдеевка. Тяхната част беше осигурявала отбрана на изтеглящите се военни и цивилни. Въпреки това голям брой украински бойци са били пленени от съветските елементи. Изтеглянето от града, съгласно украинското военно управление и президента Володимир Зеленски, е било належащо заради заплахата украинците да бъдат напълно обкръжени.

Изтеглянето от Авдеевка не носи основни преимущества на съветската страна, сподели още Зеленски и акцентира, че Русия към този момент е унищожила голям брой градове и села и лишила живота на десетки хиляди украински и свои бойци.

Says the salty cope poster.

Total collapse of the Ukronazis frontlines at
— ZovOnTour (@ZovOnTour2024)
Първи триумф за Москва от май 2023 година насам

Авдеевка в този момент цялата е в отломки. Малко преди окончателното решение за евакуиране от града, украинската войска изтегля последните останали цивилни жители, а украински бойци снимаха една стара жена, която през сълзи вика: „ Тук съм родена и израснала. Това е същински призрачен сън. Защо ни санкционират по този начин!? “ Войникът, който я съпровожда, съумява да каже единствено: „ Да, Авдеевка към този момент не съществува “.

Падането на Авдеевка е значимо за Москва, тъй като това беше първият украински град, който те съумяха да завладяват от май 2023 година насам. Освен това той бе и надалеч по-добре укрепен от Бахмут, написа Андреа Беер в репортаж за АРД.

След изтеглянето на украинските елементи от Авдеевка, съветската войска окупира някогашния промишлен град и огромния въгледобивен комплекс. Авдеевка се намира единствено на няколко километра от Донецк. Регионалната столица бе окупирана от Русия още през 2014 г, напомня АРД. Руското предимство във връзка с дронове, самолети и бойци е просто смазващо, което, съгласно украински сведения, разрешава на окупаторите бързо да напредват в западна посока от Авдеевка.

Los soldados ucranianos en los sótanos de la coquería de Avdeevka filman la llegada de las bombas aéreas planificadas.
Según el Ministerio de Defensa ruso, actualmente se están llevando a cabo operaciones de limpieza.

Vía: Военный обозреватель
— López Mejía Rafael (@CONSOCIAL)
Над 20 000 убити съветски бойци от началото на годината

Напоследък в центъра на вниманието попадна дребното обитаемо място Ласточкине. Руската страна интензивно се пробва да го превземе, съобщи представителят на украинската група войски „ Таврия “ Дмитро Лихови. Той заяви за най-малко 14 яростни офанзиви., при които руснаците понесли съществени жертви.

От началото на годината до 16 февруари са били убити над 20 000 съветски бойци. Унищожена е доста военна техника, в това число и към 200 танка. Пътят на съветската войска е бил посипан с труповете на личните им бойци, написа в обществената мрежа „ Телеграм “ бригаден военачалник Олександър Тарнавски. 

Servicemen of the 35th Separate Guards Volgograd-Kiev Motorized Rifle Brigade in Avdeevka, Donetsk People's Republic, Special Military Operation zone, February 2024
— Daily Russian Soldier Pictures (@DailyRuSoldiers)
Киев не оповестява броя на починали

Украйна не разгласява публични данни за броя на своите жертви. Колко тъкмо бойци са били убити в боевете край Авдеевка или общо от началото на огромната съветска инвазия, може единствено да се допуска. Сигурно е единствено, че са доста, написа АРД.

* Видеото е архивно:  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР