Бившият говорител на служебните кабинети Антон Кутев напусна Националния съвет

...
Бившият говорител на служебните кабинети Антон Кутев напусна Националния съвет
Коментари Харесай

Антон Кутев напусна Националния съвет на БСП

Бившият представител на служебните кабинети Антон Кутев напусна Националния съвет на Българска социалистическа партия. Той заяви за това във фейсбук.

„ След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични „ чистки ” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години “, изяснява претекстовете си той.

Кутев имал разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считал, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечавало от модерността.

„ Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава както от актуалните европейски левоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия. Оставам редови член на Българска социалистическа партия с упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо, въпреки да съм изцяло уверен, че това не може да се случи в този управителен състав на Българска социалистическа партия “, приключва Антон Кутев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР