Бившият главнокомандващ на НАТО в Европа Джеймс Джоунс заяви, че

...
Бившият главнокомандващ на НАТО в Европа Джеймс Джоунс заяви, че
Коментари Харесай

Нищо добро за Русия: Украйна ще може да удари дълбоко в Руската федерация

Бившият главнокомандващ на НАТО в Европа Джеймс Джоунс съобщи, че в случай че Западът продължи да поддържа Украйна, тогава тя ще може по-често да нанася по-дълбоки удари в Русия. Според него поддръжката на НАТО за Украйна е доста значима. Това той сподели в изявление за грузинската служба на Гласът на Америка.

" НАТО като алианс в този момент е доста по-силен, доста по-обединен. Това е, което Владимир Путин минимум искаше. Ако поддръжката, която алиансът дава на Украйна, остане твърда и непрекъсната, това не вещае нищо положително за Русия ", сподели Джоунс.

Според него съветският президент Владимир Путин е считал, че по този начин наречената му " специфична военна интервенция " ще мине бързо, а НАТО ще реагира безсилно. Въпреки това поддръжката, оказана от членовете на алианса на Украйна, набъбна доста, тъй че има вяра войната да завърши през 2023 година

Според него Западът би трябвало да даде на Украйна по-модерни дронове. Би било потребно и навременно.

Освен това Джоунс е сигурен, че задачите на руснаците във войната против Украйна могат да се трансформират, защото първичните им проекти изцяло се провалят.

„ Руската тактика сега наподобява е... да нанесе ужасяващи ракетни удари против гражданска инфраструктура, което смятам за военно закононарушение “, сподели Джоунс.

Той е сигурен, че Русия към този момент е изгубила.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР