Бившият главен секретар на Алфа банк Петко Митевски е окончателно

...
Бившият главен секретар на Алфа банк Петко Митевски е окончателно
Коментари Харесай

КРАЖБА НА МИЛИОНИ: Осъдиха бившия гл. секретар на Алфа банк на 14 години затвор

Бившият основен секретар на " Алфа банк " Петко Митевски е дефинитивно наказан на 14 години затвор за присвояването на над 21,2 млн. лева от банката, написа в. Сега. За решението заяви Софийската градска прокуратура.

Според информацията, Митевски е наказан и на конфискация на половината имущество. Лишен е и от правото да заема отчетническа и материално-отговорна служба в държавни и общински компании за 3 години.

Разследването против Митевски стартира през 2010 година, а делото против него беше импортирано в съда през 2013 година, напомня държавното обвиняване. През 2017 година първата инстанция го призна за отговорен, че за времето от 16 септември 2008 година до 11 май 2010 година присвоил непознати пари, благосъстоятелност на банката - общо 21 201 430 лева, поверени му като основен касиер на институцията. Софийският градски съд му даде 15 години затвор и конфискация. Освен това Митевски беше приет за отговорен и за прилагане на неистинен документи - приемно-предавателни протоколи и актове, на които бил притурен тип, че са подписани от чиновници на банката.

Като втора инстанция Софийският апелативен съд понижи присъдата му на 14 години, а Върховният касационен съд е оставил в действие това решение.

Според обвиняването Митевски " ги взел (парите) от касата без никой да го забележи, поставил ги в чанта и ги изнесъл от офиса на банката ".

Снимка: Булфото
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР