Бившият главен счетоводител на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов,

...
Бившият главен счетоводител на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов,
Коментари Харесай

На Бисер Лазов му омръзнало да разказва като автомат

Бившият основен счетоводител на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов, нямал претенцията и уговорката да споделя като някакъв автомат за всяко сдружение и за всяка негова банкова транзакция.

Основен обвиняем по делото за банкрута на Кооперативна комерсиална банка (КТБ) е намиращият се в Сърбия банкер Цветан Василев, както и още 17 души. Всички те би трябвало да дават отговор за източването на банката през 2014 година. От месеци наред в съда делото продължава с чуване на главния очевидец - някогашния счетоводител на банкера Бисер Лазов.

В показанията си по следващото дело в Специализирания углавен съд за банкрута на КТБ, Лазов изясни, че давал показания за всичко, което му било известно по делото. Досега в доста минали съвещания добросъвестно изговорил всичко каквото се постанова, в това число обстоятелства и съответни случки.

За сдруженията, за които му били задавани въпроси, не били всички от така наречен от него " Фирма ". Той нямал претенцията и условията като експерт да прави обзор, да обобщава и оповестява данни, които се намират в източници с всеобщ достъп.

" Аз съм споделил моето мнение, усещане и неща, на които съм бил очевидец. Това се основава на моята дългогодишна работа и на моите задължения във " Фирмата ". Както разясних - огромна част от сдруженията бяха основани, с цел да обслужат бизнес философията на господин Василев, който, бидейки притежател на сдружения, обединени по метода, който той искаше да му се водят като една компания, с цел да може да финансира с пари от банката лични бизнес планове ", описа някогашният основен счетоводител на ексбанкера Цветан Василев.

В описания от Лазов условно първи стадий доста от сдруженията, които били основани на името на охранители, счетоводители, секретарки, водачи и на хора от банката, се придобивало имущество, което било финансирано с пари от КТБ.

Дружествата на ексбанкера Цветан Василев се употребявали само за финансиране без никакво поръчителство, работили само като пощенска кутия и опция да бъдат извадени пари от банката.

Задачи непосредствено от Цветан Василев на чиновници от компанията се давали освен на Бисер Лазов, само че и на валутните дилъри за това каква валута да се закупува. Давали се задания от Василев на Никола Киров и на юристите - главно на Мартин Апостолов и Божидар Миладинов.

" Задачи непосредствено не съм получавал единствено аз, а са получавали един кръг чиновници. Всички задания, които са давани на мен и останалите, когато са претендирали финансиране - това е било реализирано от банката.

По негови думи дилемите, които е имал, са включвали финансиране, което се отнасяло за сума или за крайната дестинация кое сдружение да бъде финансирано. Определени задания, изискващи финансиране, са били възлагани и на юристите.

За да разясни какво има поради, Бисер Лазов даде образец, че когато ставало дума за офшорни сдружения или за малкия екран - възлагането за това отивало към Божидар Миладинов и Никола Киров. Двамата уведомили някогашния основен счетоводител за дейностите си.

" Те ме осведомиха какви парични суми влизат и излизат. Не съм аз абонираният, в случай че има задача да се дава на мене ", отбрани се Лазов.

Лазов съобщи на няколко пъти в отговор на отбраната, че няма по какъв начин да помни всичко за сдруженията. Кредити се давали и се употребявали по другите посоки, без значение от това какво пишело по договорите, сподели още той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР