Бившият главен прокурор и лидер на Движение Справедливост за България

...
Бившият главен прокурор и лидер на Движение Справедливост за България
Коментари Харесай

Иван Гешев: Вече 4 г. твърдя, че са нужни спешни промени в НК и НПК за насилието срещу жени

Бившият основен прокурор и водач на Движение " Справедливост за България " разяснява потребността от законодателни промени, адресиращи насилието против дами.

Ето известието на Иван Гешев във Facebook:

Скъпи другари,

Във връзка с трагичния случай с обезобразеното 18-годишно момиче желая да напомня още веднъж, че са нужни незабавни промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс. Това настоявам към този момент съвсем четири години. Тези промени са незабавни за доста закононарушения, в това число и такива, които се квалифицират като домашно принуждение или принуждение против дами. Видимата част от които, за жалост, е доста дребна. Нуждаем се от банален и бърз углавен развой.

Комисарят по правата на индивида към Съвета на Европа в най-скорошното си писмо до някогашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на правораздаването Йорданова от 12-и май 2022 година също показва казуса. Не, че някой го е отразил. По-важно беше да се закрие прокуратурата " Антимафия ", да се овладее правосъдната власт и да се издигат лозунги. Да се краде и да се натрупат пари.

Ако се стигне до неоправдателна присъда, ви подсигурявам, че възприятието за правдивост на жителите няма да бъде задоволено. Вероятността да има идващ подобен отблъскващ случай остава огромна.

Татуирания национализъм, припичащите кълките на плажа депутати и накълцаната правосъдна реформа… даже не ми се разясняват. Свободата им обаче в действителност води до гибел!
Господа народни представители и политически “лидери ”, започнете най-сетне да променяте законите в полза на обществото.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР