Бившият главен касиер на Алфа Банк“ Петко Митевски е осъден

...
Бившият главен касиер на Алфа Банк“ Петко Митевски е осъден
Коментари Харесай

14 години затвор за най-големия банков обир в страната, крадецът Петко Митевски изчезна преди 5 г.

Бившият основен касиер на „ Алфа Банк “ Петко Митевски е наказан на 14 години затвор за присвояването на над 21,2 млн. лв. от банката. Това е окончателното решения на Върховни касационен съд.

Магистратите също така са постановили „ конфискация “ на половината имущество, Митевски е лишен от правото да заема отчетническа и материално-отговорна служба в държавни и общински компании за период от 3 години.

Митевски изнесъл парите в сакове на три пъти в интервала от 16.09.2008 година до 11.05.2010 година Той употребява неистинен приемо-предавателни протоколи и актове, на които бил притурен тип, че са подписани от чиновници на банката.

Петко Митевски е роден в Троян през 1968 година и още на 29-годишна възраст стартира работа в софийския клон на Йонийската банка (по-късно преименувана на Алфа банк – б.р.) като пощальон преброител. Постепенно се издига в йерархията и през 2008 година е назначен за основен касиер. До 15 август 2009 година работи в клона на банката на пл. “Народно заседание ”, по-късно е изместен в клона на бул. “Васил Левски ”, където е основната каса.

Съдбата на милионите е цялостна тайнственост, както и тази на самия Митевски.

За последно предходната есен медии писаха, че Петко Митевски бил засечен в Испания с изменена осанка. Преди това обаче той беше “пращан ” в Доминикана и Южна Африка, обичани дестинации на бегълците от правораздаването, тъй като до момента няма случай някой да е бил екстрадиран оттова. Появиха се и подозрения, че може да не е измежду живите, тъй като някак неубедителна наподобява версията, че касиерът е измислил всичко самичък.

Така или другояче Митевски не е кроял през цялото време проекти за бягство от правораздаването, тъй като със сак, цялостен с облекла, не с пари, той се явява в 6-о районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в София в средата на юли 2017 година, с цел да бъде отведен в софийския затвор. Придружен е от юриста си Георги Варамезов. Оказва се обаче, че правосъдното решение още не е пристигнало в полицията, и той е пратен да се прибира у дома и да чака униформените. Защитникът му отпътува на отмора, само че оставя на служителите на реда телефонен номер за контакт. След по-малко от седмица, на 17 юли, те търсят касиера в дома му, с цел да го отведат в пандиза, само че никой не им отваря. По-късно се свързват със брачната половинка му, която им изяснява, че не го е виждала от дни и не знае къде е. От 2016 година връзките им били мощно влошени.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР