Бившият германски канцлер иска да напише автобиографична книга, в която

...
Бившият германски канцлер иска да напише автобиографична книга, в която
Коментари Харесай

Ангела Меркел ще обяснява политическите си решения в книга

Бившият немски канцлер желае да напише автобиографична книга, в която да изясни най-важните си политически решения, заяви през днешния ден немска медия, цитирайки непосредствен помощник на досегашния канцлер, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

67-годишната Меркел съобщи канцлерския пост на наследника си Олаф Шолц в сряда след съвсем рекордните 16 години на власт. Тя не се е стремила към пети мандат и не е разкривала бъдещите си проекти, макар че в предишното е казвала, че няма да търси друга политическа роля.

Дългогодишният началник на кабинета на Меркел - Беате Бауман, съобщи пред седмичника "Шпигел ", че Меркел "не желае да преразказва целия си живот. Тя би желала да изясни главните си политически решения със личните си думи и да се позове на житейския си път ". Бауман сподели, че книгата е замислена като план за две до три години и към момента няма издател. "Канцлерът и аз сме сигурни, че в случай че създадем тази книга, то ще я създадем сами, без писатели, без историци, без журналисти'', сподели тя.

Меркел, някогашен академик, израснала в Източна Германия, влиза в политиката с разпадането на комунизма и през 1990 година се причислява към първото държавно управление на тогавашния канцлер Хелмут Кол след обединяването на Германия. Преди да стане водач на дясноцентристкия Християндемократически съюз през 2000 година, когато той е в съпротива, тя е била министър на фамилиите и дамите, а по-късно и на околната среда. През 2005 година е определена за първата жена канцлер на Германия.

Нейният мандат беше доминиран от поредност от рецесии: международната финансова рецесия, дълговата рецесия в Европа, всеобщата миграция към Европа през 2015-2016 година и коронавирусната пандемия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР