Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна за няколко часа

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна за няколко часа
Коментари Харесай

Бившият немски канцлер Шрьодер се е срещнал за няколко часа с Путин



Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер се срещна за няколко часа с съветския президент Владимир Путин в четвъртък вечерта в опит да постави завършек на войната в Украйна, само че не е ясно какво е реализирано, заяви немското издание Bild am Sonntag (BamS), представено от организация Ройтерс.

Позовавайки се на неназован източник, който е добре осведомен за активността на Шрьодер, немският седмичник показва, че той също по този начин е имал дълъг диалог и с един от най-близките съветници на Путин.

Бившият немски канцлер напусна Москва рано сутринта в събота със брачната половинка си и отлетя за Истанбул, написа изданието, без да разкрива повече детайлности за извършените диалози.

Шрьодер, който е персонален другар на Путин и има връзки с съветски компании, се е срещнал и с група украинци, свързани с делегацията на страната за мирните договаряния с Русия, които бяха извършени в Турция по-рано тази седмица, оповестява още Bild am Sonntag.

Източникът на изданието е споделил, че момента Шрьодер е единственият човек, който е имал директен контакт както с Путин, по този начин и с висши украински чиновници.

Новинарският уебсайт " Политико " заяви първи, че Шрьодер е летял за Москва за диалози с Путин, а източници от немското държавно управление споделиха, че то не се е съгласявало на никаква среща, нито е взело участие в такава.

Пресцентърът на немското държавно управление се базира на забележките, направени от канцлера Олаф Шолц в петък, когато той отхвърли да разяснява срещата Шрьодер-Путин, като се изключи че ще вземе под внимание всички резултати и ще ги включи в другите преговорни старания, в които взе участие.
Олаф Шолц, който пътува за Турция в понеделник, беседва по-рано в събота с Путин в тристранна телефонна връзка дружно с френския президент Еманюел Макрон.

Шрьодер, канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) в интервала от 1998 до 2005 година, е в борда на съветския петролен колос " Роснефт " и е ръководител на комитета на акционерите на компанията, отговаряща за построяването на спрения от немските управляващи газопровод " Северен поток 2 ", припомня Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР