Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви днес, че не съжалява

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви днес, че не съжалява
Коментари Харесай

Меркел: Не съжалявам за енергийната политика с Русия

Бившият немски канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че не съжалява за курса, който нейното държавно управление е поело във връзка с енергийната си политика и Русия по време на ръководството си и който съгласно критиците е довел до прекомерна взаимозависимост на най-голямата европейска стопанска система от съветския газ, съобщи Reuters.

Германия и други европейски страни се пробват да прекратят зависимостта си от съветския нефт и газ, откакто Путин изпрати войски в Украйна в границите на така наречен специфична военна интервенция.

Миналата година 55% от немския импорт на газ идваше от Русия, което частично се дължи на устрема на Меркел да поддържа търговски връзки с Русия и да поддържа противоречивия газопровод " Северен поток 2 ", даже откакто Москва анексира Крим през 2014 година

" Винаги действате във времето, в което се намирате ", сподели тя пред кореспонденти в Лисабон, когато я попитаха за метода на нейното държавно управление към Русия.

Меркел, която се отдръпна от политиката предходната година след 16 години на поста канцлер, съобщи, че въобще не съжалява за решенията си, а по-скоро счита, че те са били верни от позиция на времето.

Евтиният съветски газ разреши на Германия да продължи да се отхвърля от нуклеарната енергетика и въглищата, сподели Меркел.

Сега обаче Германия отсрочва тези проекти, защото се пробва да размени спрените доставки на газ от Русия.

Инфлацията в Германия, която значително се дължи на внезапното повишаване на цените на силата, е 10,9 %, а държавното управление се ангажира с разноски в размер на милиарди евро, с цел да помогне на семействата и предприятията да платят възходящите сметки за сила.

Газопроводът " Северен поток 2 ", предопределен да удвои вноса на газ от Русия за Германия през Балтийско море, беше отсрочен в дните преди нашествието.

" Това брутално навлизане на Русия в този момент докара до смяна. Това е повратна точка ", съобщи Меркел във връзка с енергийната политика на Германия.

По думите ѝ това е задача, с която би трябвало да се оправи новото немско държавно управление, ръководено от социалдемократа Олаф Шолц.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР