Бившият генерален секретар на НАТО и бивш британски министър на

...
Бившият генерален секретар на НАТО и бивш британски министър на
Коментари Харесай

Бившият шеф на НАТО Джордж Робъртсън призова за дългогодишен ангажимент към Украйна

Бившият общоприет секретар на НАТО и някогашен английски министър на защитата Джордж Робъртсън прикани за увеличение на помощта за Украйна и увеличение на производството на оръжия и муниции, съобщи организация УНИАН.

В изявление за Sky news той акцентира, че сегашният английски министър председател Риши Сунак би трябвало да поеме осезателен, дълготраен ангажимент към Украйна на фона на съветската експанзия. " Трябва да запазим Украйна на върха на дневния ред, тъй като те се борят за нас там. Искам дълголетен ангажимент, единственото, което Кремъл чува, е какъв брой години ще бъдем с украинците. " - разясни Робъртсън.

Според него съветската инвазия изцяло е нарушила интернационалния ред.

Бившият общоприет секретар на НАТО е уверен, че в случай че Путин успее да погълне страна с 44 милиона души тъкмо в сърцето на Европа, той няма да спре.

„ Ето за какво те се бият за нас и по тази причина считам, че би трябвало да увеличим производството на оръжия и муниции в тази страна (Великобритания), с цел да сме сигурни, че те ще получат оборудването, от което се нуждаят в този момент “, заключи Робъртсън. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР