Бившият генерален директор на Лукойл България Валентин Златев се яви

...
Бившият генерален директор на Лукойл България Валентин Златев се яви
Коментари Харесай

Валентин Златев беше разпитван близо два часа за Барселонагейт. Информацията му била основно от медиите

Бившият общоприет шеф на " Лукойл България " Валентин Златев се яви в Софийската градска прокуратура (СГП), където близо два часа беше разпитван по делото " Барселонагейт ".

Пред публицистите той беше изключително сбит, като сподели, че не може да изнася информация по досъдебното произвеждане. То се води към закупуването на къща в Барселона, която е обект на инспекция за възможна скица за пране, в която може да е забъркан и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди разпита Златев твърдеше, че не знае защо го вика прокуратурата, само че след това призна, че е привикан в качеството си на очевидец по " едно нашумяло дело ". Той не отговори на въпроси дали негов чиновник е купил въпросната къща в Барселона и прикани " да не се има вяра на клюки ".

“Бях поканен да дам отговори като очевидец по едно още веднъж нашумяло дело. Отговорих в границите на своята осведоменост и подготвеност. Надявам се да съм бил потребен ”, разяснява той след разпита.

По думите му, информацията, която бил дал на правосъдните органи била " главно от средствата за всеобща връзка "

Валентин Златев, който от дълги години беше измежду близкия кръг на Борисов, се оказа обвързван със абсурда посредством собствен чиновник и доближен - Александър Чаушев. Мъжът е фиктивен съсобственик на компанията Numin Invest SL, която през 2013 година купува първокласната къща в Барселона за прилагане от някогашната манекенка Борислава Йовчева и фамилията ѝ.

Във вторник Софийската градска прокуратура заяви, че има нови доказателства по делото “Барселонагейт ”, които включват осъществено от Борисов закононарушение. Часове по-късно тя на ръководителя на ГЕРБ да бъде свален, защото има данни, че той е " дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина ".

По-рано по същия проблем беше разпитвана и някогашната манекенка Ивайла Бакалова, която твърди, че " знае задоволително " по делото за възможна скица за пране на пари.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР