Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) и Манчестър юнайтед Бастиан Швайнщайгер

...
Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) и Манчестър юнайтед Бастиан Швайнщайгер
Коментари Харесай

На 35 години Швайнщайгер прекрати футболната си кариера

Бившият футболист на " Байерн " (Мюнхен) и " Манчестър юнайтед " Бастиан Швайнщайгер приключи спортната си кариера. 35-годишният немец, който в последните три години игра за американския " Чикаго файър ", разгласи, че е подготвен за идната стъпка в живота си.

" Сбогуването ме кара да се усещам малко носталгично, само че виждам напред към вълнуващите провокации, които ме чакат скоро. Ще остана правилен на футбола. Много, доста благодаря за времето, което изкарахме дружно. Винаги ще има особено място за вас в сърцето ми. Ваш, Басти ", написа Швайнщайгер в обществените мрежи.

Той благодари на " Байерн ", " Юнайтед " и " Чикаго ", които бяха единствените клубни тимове в кариерата му. Швайнщайгер остави диря с непримиримия си дух и борбения жанр на игра, като завоюва 20 трофеи.

18 от тях пристигнаха по време на престоя си в " Байерн ". За 13 години с екипа на баварците Швайнщайгер изигра 500 мача, като завоюва осем пъти Бундеслигата и седем купи на Германия. Най-големият му триумф с " Байерн " пристигна през 2013 година, когато воденият от Юп Хайнкес тим сграбчи Шампионската лига.

Фотогалерия: Сбогуването на "Байерн " с Футболния господ Швайнщайгер >

За националния тим на Германия Швайнщайгер се отличи с 121 мача и 24 гола. Той беше в основата за спечелването на международната купа на Бундестима през 2014 година след паметната си игра във финала против Аржентина.

Традиционно " Байерн " назначава на свои някогашни футболисти, които са оставили огромна диря в отбора, на управителни позиции в клуба. Директорът на баварците Карл Хайнц-Румениге съобщи, че вратата пред Швайнщайгер е необятно отворена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР