Бившият футболист на Барселона Неймар се е обърнал към Европейската

...
Бившият футболист на Барселона Неймар се е обърнал към Европейската
Коментари Харесай

Неймар иска УЕФА да извади "Барселона" от Шампионската лига

Бившият футболист на " Барселона " Неймар се е обърнал към Европейската футболна централа (УЕФА) с искане каталунците да бъдат извадени от Шампионската лига, оповестява " Ас ". Неговите юристи са го посъветвали за сходни дейности, откакто от " Барселона " още не са му превели 26 млн. евро, за които той претендира.

Бонусът от " Барселона " стана обект на спор сред двете страни. Нападателят, който се откупи за 222 млн. евро, с цел да премине в ПСЖ, твърди, че парите му се дължат, поради удължаването на контракта си с " Барселона " през предходната година.

Контрактът беше до лятото на 2021 година, само че Неймар не го извърши.

Отношенията сред каталунците и бразилския нападател се трансфораха в същинска сага. Първоначално от " Барселона " оповестиха, че ще го съдят за 8.5 млн. евро за нарушавания по контракта му.

" Барселона " предприе тези дейности в отбрана на ползите си, откакто договорът на Неймар беше преустановен единствено няколко месеца след сключването му ", гласеше известие на клуба в края август.

Каталунците оповестиха, че се усещат наранени от това, че бразилецът избра да се откупи самичък и да премине в Париж, а не да извърши контракта си.

Ден по-късно Неймар отговори, че е доста сюрпризиран от някогашния си клуб. В мнението се споделя, че на собствен ред футболистът изисква изплащането на награда от 26 млн. евро от каталунците.

Фирмата, в която 50% от акциите държи бащата на играча, твърди, че Неймар е извършил изцяло контракта си с " Барселона " до прекратяването му. Адвокатите на нападателя на ПСЖ приготвят отбраната по делото. Успоредно с това " са направени действия пред способените органи " за това Неймар да получи втората част от бонуса, очакван при подновяването на контракта си. На 31 август играчът е трябвало да вземе 26 млн. евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР