Бившият футболист и за кратко време директор в Левски Христо

...
Бившият футболист и за кратко време директор в Левски Христо
Коментари Харесай

Йовов: И двата клуба с името ЦСКА са ЦСКА

Бившият футболист и за малко време шеф в Левски Христо Йовов към този момент усеща апетит за работа във футбола и се надява, че скоро ще има ново предизвикателство пред себе си. Той призна, че е имал диалози със спортния шеф на "сините " Даниел Боримиров, само че в последна сметка нищо не се е случило.

"Имаше някакви диалози сред мен и Даниел Боримиров преди известно време, само че нищо не се получи от цялата история. Може би факторите са били разнообразни, а и не считам, че би трябвало да го разясняваме за каква позиция е била поканата ", съобщи Йовов в настоящо студио "Дерби ", където гостува. Той беше запитан и дали му е било препоръчано мястото на Кирил Вангелов, с цел да се занимава със скаутстване на играчи в България и в чужбина. Според Йовов, Лудогорец е най-малко една крачка пред Левски и ЦСКА, тъй като "те сносно са си наредили пъзела, просто прибавят дребни частици, до момента в който ЦСКА и Левски и всяка година отначало стартират да редят своя пъзел, знаем по какъв начин е мъчно от начало. Това считам, че е основният проблем. Тук би трябвало да се обърне внимание, до момента в който Лудогорец към този момент гледат 2-3 години напред ".

"Ще приказвам за Левски, тъй като това е тимът, който ми е на сърцето. Не единствено цели линии би трябвало са се подменят, а и вземаме прочут състезател, който в миналото е бил добър, само че се оказва, че след 5-6 месеца го освобождаваме ". На въпроса дали би работил в миналото в Лудогорец, той отговори: Те ми се разсърдиха преди една година, когато споделих, че не могат да се мерят с Пари Сен Жермен. Но не бих работил само в ЦСКА. За мене ЦСКА-София е ЦСКА, а другото - и то е ЦСКА, тъй че се отнася и за двата клуба ". Накрая Йовов взе отношение и по проблемите на детско-юношеския футбол, като съобщи, че е и директен участник в този развой, защото и двете му деца упражняват футбол.

"Тук най-големият проблем са родителите и тяхната болна упоритост децата им да станат страхотни футболисти, които печелят огромни пари. Съветът ми към родителите е да се успокоят и да оказват помощ децата им да се развиват като персони. Много деца упражняват, само че единствено десетки ще станат експерти. Нека родителите да основават хора, а в случай че децата им имат качества, то тези качества няма да останат скрити. След като са записали детето да тренира в избран клуб при избран треньор, би трябвало да имат доверие на този клуб и на този треньор, приключи Йовов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР