Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев говори пред

...
Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев говори пред
Коментари Харесай

Кокала: В Левски трябва да се вземат мерки, защото мачовете идват и си отиват

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев приказва пред " Тема Спорт " за рецесията, в която изпаднаха “сините ”. Кокала бе част от щаба на Станимир Стоилов в първия му престой в клуба, а по-късно стана последният ментор, извел отбора до купата - през 2009 година.

Г-н Велев, за какво Левски не съумя да победи ФК ЦСКА 1948?
- Защото тимът сподели много разконцентрирана игра във всички етапи. Още след отпадането от малтийския Хамрун споделих, че на Левски ще му е доста мъчно и може да изпадне в нежелано състояние. Тогава тимът получи сериозен игрови стрес, а клубът - финансов. Шокът бе голям и ставащото за мен бе предстоящо.

Но по-късно отпадане имаше положителни мачове - хубава победа над ЦСКА със мощна игра...
- Но след този дуел се върви надолу. Тогава ЦСКА не бе в положително положение, а Левски като че ли още намираше сили да се въодушевява от срещите с ПАОК. В последните мачове проличава, че футболистите са с доста слаба душeвност.

Кои са длъжници на тима?
- При победи и загуби - всички имат присъединяване. Не можеш да отделиш обещано звено или състезател. Но да се върнем на мача с ЦСКА 1948. Не мисля, че Филип Кръстев трябваше да бъде сменен. Той даваше звук за футбол. След промяната му с тъмнокожия Шеху... Не знам къде са видели, че нигериецът може да работи като халф. Вместо да връзва играта, той се спъваше в топката. За мен тази рокада бе неточност. В оставащите 20-ина минути до края Кръстев можеше да измисли двойно подаване, да направи пробив, той бе и индивидът, който стреля в гредата. Без него не остана изобретателен състезател. Краев си е разбивач, той е стеснен футболист, който може единствено да помогне в отбрана или при статични положения. Бразилците Уелтън и Роналдо към този момент си ги знаем. Те си играят кой каквото желае - влизат във вътрешността, излизат и все са надалеч от гола.

Роналдо в една обстановка вместо да насочи топката в далечния ъгъл, той я би все едно играе в махалата и тя излезе 7-8 метра настрана. Много са съставените елементи, които не вървят. Не е единствено едно нещо, с цел да кажеш, че поради него Левски е в такова положение. При такава поддръжка от публиката би трябвало да даваш доста повече. На " Герена " е належащо да изнесеш противника, а не да казваш: " Ама те ни ритнаха два-три пъти първоначално и спряхме да играем "... Как ще те ритат на " Георги Аспарухов "... Аз в случай че бях, както се споделя, ще им извадех червата.

Има един лаф - " пейката лекува ". За там ли са бразилците?
- Не бих споделил, тъй като не виждам да има дълга пейка. Ако отидат там, кой ще играе? Още повече след травмата на Стефанов. Попето и Бари са в бокса и Левски няма нападатели. Чудно ми е, толкоз ли няма момчета на тази позиция в школата? Да пуснат някого, може да си сграбчи шанса. Ние пускаме Марин Петков, което бе несериозно, още повече, че тимът заигра с безкрайни центрирания. При това Елитон и Симеон Петров са като върлини - по какъв начин Марин да вземе центрирана топка. Цунами единствено това правеше. Абе, Аланколу, на кого центрираш? Трябваше да се играе по земя, през крилата, да се излъже противникът. А сините не минаха човек. Това трябваше да пристигна от треньорското управление. Да каже Мъри на почивката: " Спираме да центрираме! ". Единствено можеше да ги излъжем по крилата, с двойни подавания и по-технична игра. На това трябваше да се акцентира, вместо до последно да се центрира. И от това имахме един удар с глава на Цунами, който прати топката най-отгоре на бранш Б.

Докъде може да стигне Левски?
- Трябва да се вземат ограничения, тъй като мачовете идват и си отиват. А в този момент идва и сгъстена стратегия - във Варна против Черно море и Спартак, конфликт със Славия, конфликти с Лудогорец за състезание и купа. Левски постоянно би трябвало да се бори за купа! Каква Лига на конференциите - видяхте какво направихме тази година, отпаднахме безславно.

Направи се нелоша селекция и тимът би трябвало да има много по-големи упоритости и да наподобява доста по-добре. Ясно е, че за изработката на отбор се желае време, само че всичко би трябвало да върви паралелно. Необходимо е да се надгражда, а ние виждаме противоположното придвижване. Левски наподобява по-зле и спортно-техническото управление би трябвало да вземе ограничения. На пръстите на едната ръка се броят изиграните положителни мачове от сините. Мъри все споделя, че никой не ни е надиграл, само че пък ние не можем да бием никой - това е самата истина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР