Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул.

...
Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул.
Коментари Харесай

Как се разследва наркоман, любимец на прокуратурата?

Бившият футболист Георги Семерджиев , който аргументи тежката злополука на бул. " Черни връх " с две жертви, евентуално има положителни връзки в прокуратурата, допусна юристът и някогашен вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването (О)позиция на вестник " Сега ".  Това, което излиза като информация, е, че неговите контакти в Министерство на вътрешните работи са били на ниските равнища, само че може би има по-добри контакти в прокуратурата, което също е хубаво да бъде изяснено ", означи Йорданов.

Той позволи още, че Семерджиев е бил облагодетестван от ситуацията му на очевидец по основно дело за опиати.  " В практиката не е мъчно да се видят случаи, при които лице, което дава комфортни за прокуратурата показания, се употребява с едно привилегировано състояние. Има хора, които би трябвало да бъдат привлечени като обвинени, само че поради хубавите си показания остават очевидци ", разяснява Йорданов.

Според него не е казус, че Семерджиев толкоз време се измъква от закона, макар множеството му нарушавания на пътя. Във връзка с това, че някогашният футболист е бил търсен от близо месец преди съдбовния случай, Йорданов съобщи: " Преди 89-та година имаше анекдот, че другарят Живков бил полулегален, тъй като той се криел, само че никой не го е търсил ".
" Няма нищо изненадващо. Нормално е каузи с по-висока правна трудност или тези, които провокират по-голям публичен интерес, да се намесят следователите от Националното разследване ", сподели още Йорданов, само че посочи, че появяването на ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София на мястото на произшествието е " художествена самоинициатива ". " Няма пояснение, което да е лицеприятно ", добави юристът.
 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР