Бившият футболен съдия и кум на Камата - Христо Стоичкоив,

...
Бившият футболен съдия и кум на Камата - Христо Стоичкоив,
Коментари Харесай

Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Бившият футболен арбитър и кум на Камата - Христо Стоичкоив, Атанас Узунов бе определен за ръководител на Общинския съвет в Пловдив. При скришен избор той получи поддръжката на 32 от общинските съветници. 68-годишният Узунов е най-възрастният измежду всички и стартира четвъртия си мандат.

Предложението беше на ръководещата партия ГЕРБ. Опонентът му Виолета Константинова от " Възраждане " събра единствено 5 гласа. Останалите съветници гласоподаваха не поддържам никого.

От коалиция Политическа партия - Демократична България обявиха преди началото на сесията, че ще бъдат в съпротива в Общинския съвет и няма да вземат участие в изпълнителната власт в града в този мандат. Те не издигнаха кандидатура за ръководител на локалния парламент, защото опозиционните им планове не се съвместяват с този пост. Преди избора на ръководител на локалния парламент новоизбраните съветници, кметът и районните кметове поставиха клетва.

В първите си думи след клетвата кметът Костадин Димитров съобщи, че е голяма отговорност и благополучие да управляваш най-стария жив град на Европа и Европейската столица на културата.

Той даде обещание, че няма да пести старания и сила да разкрие цялостния му капацитет. Димитров благодари на пловдивчани за поддръжката на изборите и даде обещание да работи за продобиване на доверието на останалите, които не са дали своят вот за него. Новият кмет пожела триумф на всички, които ще вземат участие в изпълнителната власт, написа БНР.

Първото съвещание на Общинския съвет по традиция се организира в зала „ Съединение ” на Регионалния исторически музей. В 51-членния Общински съвет ГЕРБ има 13 мандата, Политическа партия – Демократична България – 10, Съединени за Пловдив – 8, " Браво, Пловдив " и " Възраждане " по 5, " Българска социалистическа партия за България " и Има Такъв Народ по 4, Движение за права и свободи – 2 места.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР