Бившият френски президент Франсоа Оланд заяви в интервю за вестник

...
Бившият френски президент Франсоа Оланд заяви в интервю за вестник
Коментари Харесай

Франсоа Оланд: Благодарение на Брекзит Франция не иска да напуска ЕС

Бившият френски президент Франсоа Оланд съобщи в изявление за вестник „ Таймс “, че с помощта на Брекзит Франция повече не желае да напусне Европейски Съюз, оповестява БНР.

В обширното изявление Франсоа Оланд приказва по доста тематики, в това число последните вълнения във Франция. Той показва, че насилието, на което ставаме очевидци, е дело на потомство, станало обществено нефункционално от локдауните, поради Covid-19, и обедняло от инфлацията и счита, че сходно напрежение може да избухне и на други места, в това число във Англия.

Запитан какво мисли за Брекзит, Оланд дава отговор: „ Какво изгубиха британците? Те изгубиха въздействие, което беше огромно в Европейски Съюз, изгубиха конкурентноспособност, която беше подтиквана от Европейски Съюз, изгубиха политическа тежест в Европа. Какво завоюваха? Те имат повече бюрократични процедури, в сравнение с преди и повече ограничавания върху напредването си “.

Вестникът напомня, че Франсоа Оланд е бил президент, когато някогашният английски министър председател Дейвид Камерън е търсел отстъпки от водачите на Европейски Съюз, с цел да убеди Англия да гласоподава за оставане в организацията. Оланд, който е върл европеец, споделя, че в случай че Камерън е последвал образеца на Тачър и е изискал твърдо отстъпка, евентуално е щял да я получи. Но той счита, че някогашният английски министър председател е желал да постави завършек на свободата на придвижване, с цел да ограничи имиграцията от Европейски Съюз, а това е офанзива против съществени полезности.

Оланд добавя, че Брекзит е уредил дебата за Фрекзит.

" Ако през днешния ден се проведеше референдум във Франция, никой нямаше да води акция в интерес на напускането. Благодарение на британците, популистките партии, екстремистките партии, които преди споделяха, че желаят да изоставен Европейски Съюз, в този момент към този момент не то желаят ", декларира някогашния френски президент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР