Бившият френски министър на бюджета Жером Каюзак беше осъден вчера

...
Бившият френски министър на бюджета Жером Каюзак беше осъден вчера
Коментари Харесай

Бивш френски министър бе осъден на четири години затвор, две от които условно

Бившият френски министър на бюджета Жером Каюзак беше наказан през вчерашния ден на втора инстанция от съда в Париж на четири години затвор, от които две условно по дело за укриване на налози и пране на пари, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

На Каюзак беше наложена санкция от 300 000 евро и петгодишна възбрана да заема изборни длъжности. В делото против него на първа инстанция през 2016 година някогашният козметичен хирург получи тригодишна присъда.

Бившата му брачна половинка Патрисия Менар също бе наказана и получи две години затвор за финансови измами. Адвокатът му Ерик Дюпон-Морети дефинира присъдата на втората инстанция като " умерена ".

Каюзак подаде оставка през 2013 година, откакто призна, че над 20 години е имал недекларирани сметки - първо в Швейцария, а по-късно в Сингапур. Преди това той няколко пъти отхвърли обвиняванията, в това число в трагична тирада пред долната камара на Народното събрание.

След като призна виновността си, Каюзак бе изключен и от Френската социалистическа партия, в която членуваше от 70-те години на предишния век.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР