Бившият финансов заместник-министър Любомир Дацов коментира новината, че България няма

...
Бившият финансов заместник-министър Любомир Дацов коментира новината, че България няма
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Всичките правителства в последните две години помпат инфлацията в България

Бившият финансов заместник-министър Любомир Дацов разяснява новината, че България няма да одобри еврото от 1 януари 2024 година, защото не сме подготвени към момента.

" Самият аз съм леко сюрпризиран и ми е мъчно да разясня сега, тъй като не мога да скрия разочарованието си от това, което се случва. Макар че такива вести в България да се случват са безусловно закономерни. Финансовата министърка сподели, че Народното събрание се занимаваше с всевъзможни други неща, и прояви липса на стратегическа визия, на приоритет. Надявам се България да остане на този курс, еврото да е приоритет. МФ прави съгласно мен каквото би трябвало сега. Едно от нещата, които прави, е, че до април ще бъде направена 3-годишна бюджетна прогноза ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Дано след изборите Народното събрание да стартира да работи и да одобри законите, които не бяха признати до момента. Следващото държавно управление... аз не чакам някой да води анти инфлационна политика в България. Всичките държавни управления в последните две годни помпат инфлацията в България. Някои искрено с решенията и политиките, които взимат, други - по-малко. Но нито едно държавно управление, в това число това служебно, не води анти инфлационна политика. Тоест, тя инфлацията ще спихне, само че няма да стане тъй като ние се борим да я понижим, а просто тъй като по този начин ще се случи. И по тази причина инфлацията в България ще я има много по-дълго време, в сравнение с в останалите страни в Европа. Ясно е, че трябват непопулярни ограничения. Трябва да увеличиш растежа на приходите, да вдигнеш малко налозите, да вкараш целеустремено пари, с цел да стимулираш някое произвеждане ", разяснява още Дацов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР