Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ - Владислав Горанов,

...
Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ - Владислав Горанов,
Коментари Харесай

Владислав Горанов се e опитал да излезе от страната с издирван джип

Бившият финансов министър в държавното управление на ГЕРБ - Владислав Горанов, е направил опит да напусне страната с джип, който е бил разгласен за интернационално търсене, заяви Българска национална телевизия. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че има подобен случай. Източници на " Сега " пък потвърдиха, че става въпрос точно за Горанов.

Според информацията, той е влезнал нощес към 18:30 ч. в граничен пункт " Калотина " в посока Сърбия, като е управлявал автомобил " Тойота ланд крузер ". При граничната инспекция се оказало, че първокласният автомобил е бил разгласен за търсене. Вписването в масивите било осъществено от Русия. Според документите, търсеният автомобил бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Граничните чиновници уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция. Той обаче направил противоположен завой и своеволно се върнал навътре в страната. По-късно Горанов се върнал с BMW X7, притежавана от притежател на огромна компания за автобусни транспорти, като този път минал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия, съпроводен от въпросния притежател на транспортна компания.

" Сега " научи, че колата към този момент е открита и сега се изследва. От Министерство на вътрешните работи вършат и инспекция за непокорство на полицейско предписание. Проверяват се и дейностите на граничните служители на реда, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му появяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

 

ВЕРСИЯТА НА ГОРАНОВ

" Автомобилът, с който бях спрян на " Калотина ", е закупен чисто нов от " Мото Пфое " през март 2020 година и е регистриран от тях в КАТ ", съобщи някогашният финансов министър Владислав Горанов за (бел.ред. - " Мото Пфое " е дистрибутор на " Форд ", " Ягуар ", " Рейндж Роувър " и " Волво ", само че е допустимо през лизинга на компанията да бъде закупена всяка друга марка автомобил). Проверка на " Сега " сподели, че Горанов е заявил лизинга в имотната си, подадена, когато бе махнат от министерския пост. Там е вписан лизинг от 45 152 евро към " Мото-Пфое Лизинг " ЕООД. От същата декларация се вижда, че Горанов продължава да, че няма закононарушение.

" Дори не съм го записал аз (автомобила). Той не е благосъстоятелност на лизингополучателя, а на компанията ", сподели още Горанов. Това било първо излизане на колата от страната.

" Граничният служител на реда записва автомобила и сподели, че той се търси, без да може да ми даде спомагателна информация от кого и за какво. Разпореди ми да се върна във вътрешността в страната. Аз се върнах до Драгоман, където оставих този автомобил и с различен – с мой другар, продължих към Сърбия ", изясни Горанов.

Бившият финансов министър посочи, че оказва цялостно подпомагане на управляващите: " Не мисля, че има злонамерено деяние от страна на който и да е. Автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в Министерство на вътрешните работи ".

По-късно пред БНР Владислав Горанов съобщи, че ще се прибере в неделя от Сърбия .

 

ВЕРСИЯТА НА " МОТО ПФОЕ "

" Джипът на Владислав Горанов е изцяло постоянен. Купен е от Хамбург от формален дилър на " Тойота " и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се търси в Русия ", изясни шефът на " Мото пфое " Атанас Фурнаджиев пред. Според него, такива случаи са десетки, а сегашният се раздува поради присъединяване на някогашния министър.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР