Бившият финансов министър Кирил Ананиев е нарушил закона и прокуратурата

...
Бившият финансов министър Кирил Ананиев е нарушил закона и прокуратурата
Коментари Харесай

Финансовият министър: Кирил Ананиев е за прокурор

Бившият финансов министър Кирил Ананиев е нарушил закона и прокуратурата би трябвало да се самосезира. Позицията изрази министърът на финансите в служебното държавно управление Асен Василев в изявление за Нова ТВ.

Той засяга изнасянето на информация за компанията на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов по време на конференция на ГЕРБ. Тогава някогашният финансов министър попита бил ли е Спецов " познавач по източване държавната хазна ", като е трансферирал компания със отговорности на различен човек преди проверка, за която е бил предизвестен.

" Проверил съм данните, доколкото имам достъп до тях, и съм безусловно убеден, че няма никакво нарушаване. Господин Спецов към този момент изясни, аз обясних. Проверката на основния прокурор е почнала. Никой не може да упрекна основния прокурор в користолюбие към настоящото служебно държавно управление. Ако има проблем, ще се вземат ограничения, само че аз не чакам да има. Не мисля, че има проблем. Има раздухване, набеждаване на хора без никакви обстоятелства ", съобщи по този мотив Василев.

" За мен беше голям проблем по какъв начин господин Ананиев, примерно, е взел някакви номера на вътрешни инспекции и по този начин нататък, до които дори аз, като министър, нямам достъп, тъй като има данъчно-осигурителна загадка, и прокуратурата е една от дребното институции, която може да вземе достъп. Та, по какъв начин тъкмо е получил тази информация и кой тъкмо е нарушил закона, какво закононарушение е направил, с цел да я изнесе? ", продължи министърът.

На въпрос нарушил ли е в тази връзка Ананиев закона, той отговори с " безусловно ". Попитан дали приканва прокуратурата да се самосезира, той отвърна утвърдително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР