Бившият енергиен министър Румен Овчаров смята, че връщането на терминал

...
Бившият енергиен министър Румен Овчаров смята, че връщането на терминал
Коментари Харесай

Р. Овчаров: Ще плащаме стотици милиони заради Росенец

Бившият енергиен министър Румен Овчаров счита, че връщането на терминал " Росенец " на страната крие съществени опасности и България като страна ще загуби доста от прехвърлянето на концесията.
" България ще би трябвало да възвърне на " Лукойл " направените вложения по бизнес проекта, които са в границите на 31-32 млн. евро. България ще би трябвало да се лиши от вложенията по бизнес проекта, които са за към 20 млн. евро. Това значи 300-400 служащи да бъдат изхвърлени на улицата. България ще се лиши от още 20 милиона, които няма да получим като концесионна такса. Освен това страната ще би трябвало да заплати над 200 млн., с цел да прави каквото би трябвало новата структурата там ", изясни той пред " България он ер ".
Овчаров означи, че няма никаква гаранция за това, че новият притежател ще успее да свърши работата. Според него това пристанище не може да бъде употребявано за друго с изключение на за петрол. Ако операторът не може да го оперира, доставките на недопечен нефт за " Лукойл " и износът на продукцията ще бъдат застрашени, счита той.
" Лукойл " е единственото сдружение в България, което в осъществяване на европейска инструкция заплаща 33% от облагата си в българския бюджет като вноска " взаимност ". Освен това сметките на Делян Добрев са малко погрешни. Тичаща непросветеност залива българската страна ", акцентира Овчаров.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР