Бившият енергиен министър попита ДБ защо е проблем Радев да

...
Бившият енергиен министър попита ДБ защо е проблем Радев да
Коментари Харесай

Делян Добрев: Касата на „Промяната” се пълни най-много от продажбата на горива

Бившият енергиен министър попита Демократична България за какво е проблем Радев да купува съветски газ, а не е проблем, когато Асен Василев купува съветски петрол
„ Не виждам мотив за оптимизъм служебният кабинет да откри газ. Газът, който получава България, си е от „ Газпром ”, само че оскъпен от медиатори, които ние махнахме през 2012 година и тогава цената падна с 22%. Посредниците си работят и през служебния кабинет, тъй като не чуваме проекти, тъй като като има щаб се прави всеки ден брифинг и се дават резултати ”, изясни пред БНР Делян Добрев, енергиен министър в първото държавно управление на Бойко Борисов.

Той изясни, че е бил заинтригуван от митинга на „ Демократична България ” преди дни против съветския газ и опасенията, че служебният кабинет ще се върне към него: „ Защо Демократична България не стачкуваха, когато Асен Василев отиде в Европейска комисия, с цел да я изнудва да му дадат позволение да купува съветски петрол т. е когато тогавашният вицепремиер купува петрол не е проблем, а когата Радев реши да купува съветския газ е проблем. Плюс това нефтът е по-скъп ”, изясни Добрев.

Той попита по какъв начин по този начин някогашният вицепремиер Василев купува съветски петрол за над 10 млрд, за който българите надплащаме повече от 1 лев и това не е проблем за Демократична България, а когато президентът желае да купува газ, той е „ неприятен, льотчик ”.

„ Чудя се по какъв начин 10 млрд не финансират Путин и войната, а 3-4 млрд го вършат. Обяснението е, че те работят с медиатори от двете страни. Газ, платен непосредствено от „ Газпром ” е неприятен, а през медиатори – не ”, сподели някогашния министър.

И добави, че през идващите шест месеца „ Булгаргаз ” ще натрупа още 1,5 милиарда лв. несъбрани вземания:

„ Тази компания е банкрутирала.Това сдружение е докарано до банкрут поради медиаторите, които оскъпяват цената, поради нов мениджмънт, който не си събира парите, мениджмънт, назначен от медиаторите. Това сдружение беше от най-стабилните в енергетиката, единствено за 6-8 месеца съумяха да го съсипят ”.

Според Добрев, с цел да го спасят ще изтеглят заем – „ все едно да си болен от рак и да пиеш „ Аспирин ”. Следващите ръководещи да се оправят ”, изясни Добрев. В предаването „ 12+3 ” той добави, че газът си е все съветски, единствено че през медиатори, с цел да цялостни партийни каси. „ Касата на „ Промяната ” се цялостни най-вече от продажбата на горива – с 3, 5 милиарда на година - 3 пъти повече от горивата, в сравнение с от газа с този 1 надписан лев. Петролът падна последния месец, а на нашите бензиностанции цената не е мръднал със стотинка. Т.е към този лев, би трябвало да прибавим 25 % от понижената цена на черното злато ”, сподели той като се базира на отчети на службите, в които имйа числа и имена. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР