Бивш помощник на Тръмп казва, че използването на думата „монтьори“ от Тръмп е расистка кучешка свирка

...
Бившият директор по комуникациите на Белия дом Алиса Фара Грифин
Коментари Харесай

Бившият директор по комуникациите на Белия дом Алиса Фара Грифин каза, че вярва, че Доналд Тръмп умишлено е използвал думата „монтьори“ като расова свирка на кучета след повдигането на обвинение срещу Джорджия.

Часове след като окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис публикува обвинителния акт за рекет, обвиняващ Тръмп и 18 съюзници в заговор за промяна на резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г., Тръмп се разгневи срещу случая в своята платформа Truth Social.

Бившият президент твърди, че разполага с доказателства, които ще доведат до „пълно ОПРОВЕДЕНИЕ на него и неговите съюзници, добавяйки: „Те никога не са преследвали онези, които фалшифицираха изборите. Те преследваха само тези, които се биеха, за да открият МАНКИЖНИКИТЕ!“

Много от поддръжниците му бързо започнаха да използват термина в крайнодесните социални медийни сайтове, някои по пренебрежителен начин, намеквайки за расистката обида.

Кийт Бойкин, бивш сътрудник на Бил Клинтън в Белия дом, обвини Тръмп в слабо завоалиран расизъм, като написа в социалните медии: „Той написа „МОНТАЖНИЦИ“, но какво знам какво наистина имаше предвид.“

Говорейки с Джейк Тапър от CNN, Грифин се съгласи с тази оценка.

„С Тръмп не е нужно да търсите кучешка свирка – това е мегафон, когато става въпрос за състезание“, каза тя. „И аз наистина мисля, че това е умишлено.“

Грифин посочи „клеветническите атаки“, отправени от Тръмп срещу Уилис, който е черен, добавяйки, че „той всъщност не крие, че ще се насочи към този елемент. ”

Тя също така посочи демографията в съдебната зала в Атланта, където голямото жури върна обвинителния акт по-рано тази седмица.

„Много чернокожи мъже и жени служеха в тази съдебна зала — каза Грифин. „Фактът, че той въвежда раса в това обвинение, ме изненадва. Отвратително е. Това е учебник на Доналд Тръмп.“

Расистката злоупотреба срещу Уилис ескалира в десните платформи, откакто обвиненията бяха разкрити в понеделник вечерта. Според The ​​Guardian няколко публикации в Gab включват изображения на примки и бесилки и призовават Уилис и големите съдебни заседатели по делото да бъдат обесени.

Имаше и смъртни заплахи и призиви за насилие срещу други замесени хора в четирите обвинителни акта на Тръмп.

Добре установената история на расистко поведение на Тръмп датира от десетилетия.

Свързани...

„Уплашен до смърт“: Джо Скарбъроу Имена на кандидата, който плаши Тръмп от дебата на Републиканската партия

Мери Тръмп отбелязва „интересна промяна“ в лудориите на чичо си в социалните медии

Крис Хейс разбива най-големия мит за епичното падане на Руди Джулиани от благодат

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР