Бившият директор на ЦРУ и бивш командир на международните коалиции

...
Бившият директор на ЦРУ и бивш командир на международните коалиции
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: САЩ провалиха офанзивата на Украйна

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен пълководец на интернационалните обединения в Ирак и Афганистан генерал Дейвид Петреъс смята, че украинците " не съумяха да реализират пробива, на който всички се надяваха " в офанзивата през лятото на 2023 година поради недостатъчни доставки на оръжия за Киев, най-вече американски, заключи Би Би Си.

 

" Имаше закъснения в даването на [военна техника] на украинците; нашите танкове едвам неотдавна стигнаха до тях ", сподели Дейвид Петреъс при представянето на книгата " Конфликт: Еволюцията на войната от 1945 година до Украйна ", на която е съавтор.

 

" Имаше закъснение при вземането на решения по отношение на танковете Abrams M1, закъснение при утвърждението на танковете Leopard, забавихме решение по отношение на касетъчните муниции, които биха могли да бъдат доста потребни, ракетните системи с по-голям обхват за ракетни системи с неведнъж изстрелване и най-после западен -стил самолети ", сподели генералът.

 

" Нашата [военна] теория гласи, че с цел да се пробие защитата, която видяхме на юг и не мисля, че някой в действителност осъзна или оцени дълбочината на минните полета и че Русия вярно построи защитата, в няколко линии и така нататък, имате потребност от преимущество във въздуха и доста повече. Ние не дадохме това на украинците ", акцентира Петреъс.

 

Той уточни и грешките на Запада, довели частично до войната в Украйна. " Мисля, че една от аргументите, заради които Владимир Путин реши, че ще може да избегне отговорността за нахлуването в Украйна, е, че след окупацията на Крим ние не взехме задоволително ограничения ", споделя някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР