Бившият директор на ЦРУ Джон О. Бренън заяви в специално

...
Бившият директор на ЦРУ Джон О. Бренън заяви в специално
Коментари Харесай

Бившият директор на ЦРУ Джон О. Бренън: Корупцията подкопава ефективността на българските служби

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон О. Бренън съобщи в особено изявление за че в българските служби работят хора с висок професионализъм и гений, само че корупцията подкопава тяхната успеваемост.

Бренън е консултант на президента Обама по вътрешна сигурност и контратероризъм, и след това става началник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Той е експерт по Близкия Изток и взе участие в интервенцията по залавянето на Осама Бин Ладен.

Българска национална телевизия: Г-н Бренън, трябваше ли Съединени американски щати да останат в Афганистан по-дълго? Изобщо длъжна ли е страната Ви да бъде международен " надзирател "?

Джон О.Бренън: С надълбоко отчаяние гледах по какъв начин завършиха 20 години работа и старания в Афганистан и талибаните си върнаха контрола. Не считам, че Съединените щати би трябвало да бъдат международен надзирател, само че имам вяра, че могат да употребяват силата си за положителни цели и да употребяват своята власт - политическа и икономическа, даже военна, когато е належащо. Не бива да се опитваме да се намесваме в политическите работи на други страни, когато сходно нещо не е поискано от нас.

Евгения Атанасова: Случвало ли се е в разследващата Ви работа да имате допир със службите на България?

Джон О.Бренан: Пътувах до София през 2012 година Беше към седмица след детонацията в Бургас, когато петима израелци и един българин бяха убити при терористична офанзива на Хизбула. По това време имах интензивни взаимоотношения с българските служби. Много от работещите в областта на разузнаването и сигурността в България имат висок професионализъм и гений. За страдание, считам, че политиката и корупцията са намесени в работата на българското разузнаване и сигурност, което за жал от време на време подкопава тяхната успеваемост.

Доналд Тръмп постанова невиждана възбрана за достъп на Бренън до персоналните му архиви в Централно разузнавателно управление на САЩ, само че все пак той написа автобиографията си, която към този момент е и на българския пазар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР