Бившият директор на Окръжна следствена служба Благоевград, сега шефна Камарата

...
Бившият директор на Окръжна следствена служба Благоевград, сега шефна Камарата
Коментари Харесай

Ексдиректорът на Окръжна следствена служба-Благоевград П. Петков номиниран за член на ВСС

Бившият шеф на Окръжна следствена работа Благоевград, в този момент шефна Камарата на следователите в България (КСБ) и следовател в Националната следствена работа Петко Петков е номиниран за член на новия Висш правосъден съвет (ВСС).

Кандидатурата му е издигната от 196 негови сътрудници от Национална следствена служба и от следователи от отделите към окръжните прокуратури, включително и от СГП и от спецпрокуратурата.

Това е втората номинация за член на Висш съдебен съвет от квотата на следователите. Миналата седмица Бойко Атанасов също внесе документите си за присъединяване в избора.

Петко Петков стартира работа в правосъдната система през 1995 година като асистент следовател в Районна следствена работа – Елин Пелин.

От ноември 1996 година е зам. -шеф на Районната следствена работа в Костинброд. Две години по-късно към този момент е в Стопанския отдел на Столичната следствена работа (СтСлС), а от 2000 година е началник на Осмо териториално поделение при СтСлС. През 2002 година е определен за шеф на Окръжната следствена работа – Благоевград, а от 2005 година е шеф на Столичната следствена работа.

В интервала от 2010 година до 2014 година е зам. -шеф на Национална следствена служба, а по-късно е редови следовател там. В момента работи в отдел „ Криминален “.

От 2014 година Петков е ръководител на Камарата на следователите в България.

В предлагането (виж тук) сътрудниците му показват, че Петко Петков е „ почитан и приет, като доста добър следовател и админ, сътрудник и правист, ползващ се с престиж, с умения за работа в екип “.

„ В професионален проект е почитан като магистрат от останалите участници в наказателния развой. Притежава качества на изявен водач, добър, радушен и съпричастен към проблемите на другите. Сред сътрудниците си, господин Петков се демонстрира като честен, способен и предпазлив. В работата си като магистрат е самостоятелен, неутрален и обективен. Чрез дейностите и актовете си, господин Петков показва уважението, което дължи на своите сътрудници, жителите, юристите, страните и останалите участници в процеса “, показват още неговите сътрудници.news lex. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР