Бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов е починал

...
Бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов е починал
Коментари Харесай

Поклон пред паметта на Радослав Янкулов!

Бившият шеф на Българското национално радио Радослав Янкулов е умрял през днешния ден, оповестиха негови близки във Facebook.

Популярният радиоводещ от години страдаше от тежка форма на диабет - беше на лекуване с инсулин. В едно изявление от 2010-а споделя, че организира лекуването от 15 години преди този момент:

" Имам диабет. Съобразявам се с този факт. Правя всичко допустимо да пребивавам по оптимално забавен, потребен и прелестен за мен метод. Често хората към мен ми вършат забележка, че поставям сол в салатата. Аз мисля, че в случай че не се постави сол, няма да ми е сладко. Твърдят, че солта е нездравословна. Като не хапвам сол, какво ще направя? Ще си удължа живота с 5 години? Това години ли са?! Това са просто 5 години, в които ядеш безвкусна гозба! Имам свои теории, които не са лекарски и не са природосъобразни. Но на мен ми правят работа! "

Радослав Янкулов бе тъкмо подобен, какъвто го разказва този откъс - отворен, приветлив човек и мъж с ярка характерност. Чутовен работохолик.

Роден е в София през февруари 1953 година. Възпитаник на именитата Седма гимназия в София, откъдето в 10-и клас се реалокира в спортното учебно заведение " Олимпийски очаквания ". Завършва ВИФ и публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ".

През 1976 година постъпва в БНР - стратегия " Хоризонт ", която напуща през 80-те и за малко става зам.-главен редактор на спортната редакция в Българска национална телевизия. През 1992 година оглавява частното радио " Експрес ", а след него управлява радио " 99 ", софийския канал на радио " Канал Ком " и радио " Спорт ".

Бил е началник на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 година и шеф на БНР в интервала 2013-2016-а година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР