Бившият депутат от СДС, председател на Окръжния съд в Сливен

...
Бившият депутат от СДС, председател на Окръжния съд в Сливен
Коментари Харесай

Екстрадират в Австрия бившия съдия Иван Димов заради пране на 170 000 евро

Бившият народен представител от Съюз на демократичните сили, ръководител на Окръжния съд в Сливен и член на Висш съдебен съвет Иван Димов ще бъде екстрадиран в Австрия, където против него тече наказателно произвеждане за пране на 170 000 евро. Решението за това е на Апелативния съд в Пловдив и е дефинитивно.

След произнасянето му Димов беше арестуван в правосъдната зала. Съпругата му Антоанина Благоева се провикна: “Този човек трябваше да бъде в болница, той е с хипертонична рецесия ”. В началото на делото беше показано направление, че Димов и трябвало да бъде приет в болница, само че е отсрочил това поради делото.

" Никъде в Конституцията и законите на Република България не е казано, че би трябвало да се работи на правилото на юнашкото доверие. Българската правосъдна система би трябвало да ревизира обстоятелствата. Твърди се, че прането на пари е осъществено посредством преводи от австрийска банка към адвокатската сметка на господин Димов, а той след това е нареждал парите по инструкции на собствен клиент. Ако е по този начин, и австрийската банка е забъркана в закононарушението, само че в Европейската заповед за арест не е посочено име на неин чиновник. Затова в заповедта няма и степен на присъединяване на Иван Димов ", посочи юристът му Емануил Йорданов.

Той добави и че при задържането на някогашния народен представител и магистрат у нас му е било обявено, че обвиняването е в корист с публично доверие. Според отбраната му в заповедта за арест липсват и време и място на осъществяването на закононарушението.

" И до момента не съм получил обвиняването от австрийската страна, нарушено е правото ми на отбрана. Моля да не почитате настояването за екстрадиция ", сподели преди да чуе решението на съда Димов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР