Бившият депутат от Има такъв народ“ и два пъти председател

...
Бившият депутат от Има такъв народ“ и два пъти председател
Коментари Харесай

Бивш депутат на ИТН получи пост в служебното правителство, влиза в Министерството на финансите

Бившият народен представител от „ ИТН “ и два пъти ръководител на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански стана консултант на служебния министър на финансите Росица Велкова. Това бе доказано от самия финансист, написа economic.bg.

Каримански е назначен на 7 октомври – дни след окончателните резултати от парламентарните избори, които демонстрираха, че „ ИТН “ не влиза в новосформираното Народно заседание.

От финансовото министерство изясняват, че назначението е обвързвано със старта на работата на Народното събрание. Именно Каримански бе измежду главните фрагменти, с помощта на които бе признат Бюджет 2022, както и актуализациите – през есента на година и лятото на тази година.

Припомняме, че напролет Каримански бе претендент за гуверньор на Българската национална банка, само че не бе определен, откакто съдружните сътрудници на „ ИТН “ не го поддържаха.

Каримански е измежду няколкото фрагменти на „ ИТН “, които попадат в служебния кабинет на президента Румен Радев. В това число влизат и Теодора Генчовска, която бе назначена за зам.-министър на защитата и Велислава Петрова, която резервира поста си на зам.-министър на външните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР