Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в

...
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в
Коментари Харесай

Привикаха Живко Мартинов в следствието за „Суджукгейт“

Бившият народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов през днешния ден се яви в следствието като обвиняем по по този начин наречения случай "Суджукгейт ". Мартинов дойде с двама души, най-вероятно негови юристи и не се спря пред медиите.
Бившият народен представител ще бъде съден за изнудване. Според следствието, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 кг филе "Елена " и 30 кг телешка пастърма за премиера Бойко Борисов. Впоследствие е открито, че нищо от тази пратка не е достигнало до министър-председателя.
Живко Мартинов ще дава отговор за това, че в интервала от януари 2012 година до януари 2013 година, в Добрич, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, принудил предприемач, посредством заплашване, изразяващо се в отправяне на закани да извърши нещо обратно на волята му - да му даде от продукцията си, и с това му предизвикал обилни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лв., представляващи равностойността на предоставените движимости.
Определената мярка за неотклонение на Мартинов е гаранция в пари в размер на 20 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР