Бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков дари 131 нови книги

...
Бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков дари 131 нови книги
Коментари Харесай

Бивш депутат дари 131 книги на библиотеката в Търново

Бившият народен представител от ГЕРБ Георги Марков подари 131 нови книги подари на Регионалната библиотека”П.Р. Славейков” във Велико Търново. Свищовлията даде творбите от името на Сдружение “10 книги”. Дарението включва по няколко бройки от 26 заглавия от български и непознати създатели на разнообразни издателства.

Сред тях са “Голяма книга на националните будители”, “Амазонката на Варое” на Боян Биолчев,”Голяма книга на българските владетели”, “Голяма книга на античните цивилизации по българските земи”, “Ако светът беше лудница” на Астрид Линдгрен, “Уморих се…” от Кирил Варийски, “Шумки от габър”, “Гробът на Васил Левски” и “Хвъркатото корито” от Николай Хайтов, “Човешките пороци” на Николай Василев и други

“Селекцията на книгите, които ви изпращаме, е направена от проф. Валери Стефанов, който е ръководител на сдружението. Неведнъж сме дарявали книги на разнообразни културни институции, библиотеки и читалища”, описа Георги Марков.

Екснародният представител за повторно подарява книги на великотърновската библиотека. През 2014 година той връчи подаяние, а три пъти е осигурявал книги за родния си Свищов.

Георги Марков срещна чиновниците на библиотеката с активността на съдружие “10 книги”. В него членуват още Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев, Боян Биолчев, проф. Валери Стефанов, Иван Ласкин, Димитър Радичков и други Книгите, които подаряват на разнообразни институции в това число и на български институции зад граница, запалянковците закупуват с персонални средства.

Георги Марков прегледа читалнята и се срещна със сканирането в цифровия център на институцията, който е неповторим за България и няма аналог в други библиотеки. Процесът на сканиране и на обработката на книгите при него е съвсем изцяло автоматизиран. Устройството е инсталирано преди към три години в районната библиотека по план по Норвежката стратегия и е належащо за процеса на дигитализиция на фонда.
 markov1  markov  markov2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР