Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев получи условна присъда за

...
Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев получи условна присъда за
Коментари Харесай

Бивш депутат с присъда за укриване на данъци

Бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев получи условна присъда за укриване на налози. Състав на Окръжния съд в Благоевград наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три години с 4-годишен изпитателен период на Гамишев от Гоце Делчев, съобщи „ 24 часа “.

С присъдата е иззето част от имуществото му, също така той е наказан да заплати на страната сумата от 202 138,18 лв., представляваща имуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 31.03.2016 год., до окончателното погашение на сумата.

Бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставката си през март 2018 година поради почнала инспекция на Национална агенция за приходите против него.

С постановената присъда Гамишев е приет за отговорен в това, че в интервала от 11.05.2012 година до 31.03.2016 година пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите гр. София, офис Благоевград, в качеството си на шеф и представител на „ Гамишев – НКБ “ ЕООД гр. Гоце Делчев, удостоверил лъжа в Годишни данъчни заявления за 2012 година, 2013 година, 2014 година и 2015 година, в които е отразил фактури по несъществуващи покупко-продажби с контрагенти – „ Енконструкт “ ЕООД, „ Ем Конструкт “ ЕООД, „ Промоутър БГ “ ЕООД, “Ай шурей трейд “ ЕООД, “Гарантстрой “ ЕООД, “Никсим “ЕООД, „ Йоан “ ЕООД, “ДНК-ДН “ ЕООД, “Стоун Хаузес “ ЕООД, “Теле Адванс “ ЕООД.

Съдът постановява още, че е употребявал неистинен документи при водене на счетоводството – данъчни фактури от тези сдружения, както и документи с погрешно наличие, при даване на информация пред органа по приходите – дневник за покупки за 7 месеца, приспаднал неследващ се данъчен заем, като по този метод е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности за 202 138,18 лв., от които Данък добавена стойност за внасяне в размер на 134 758.78 лв. и годишен корпоративен налог по ЗКПО в размер на 67 379.40 лв., написа вестника.

Постановената от Окръжен съд-Благоевград може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд София.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР