Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, който не се е

...
Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, който не се е
Коментари Харесай

Делян Пеевски преди разпита в ДАНС: Ще се появявам публично и всичко ще стане ясно

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който не се е появявал обществено с месеци, влезе в постройката на Държавната организация " Национална сигурност ", където е извикан на разпит поради досиетата " Пандора ". В тях името му излезе като български политик, притежаващ три офшорни сдружения.

В декларациите му през годините той не ги е споменавал, а в му след разкритията твърди, че те са били дъщерни на заявена от него компания, без да уточнава коя.

Пеевски се появи без защита, като в първия миг присъстващите публицисти не го разпознаха. Той е очевидно измършавял, с маска, носеще директория и дезинфектант. За идването му нямаше предварителна обществена информация, като в постройката на бул. " Черни връх ", където той се яви, се обитават и офиси на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. И ДАНС, и антикорупционната комисия се задействаха по проблема с досиетата " Пандора ", като комисията на Цацаров разгласи, че ще проучва декларациите на Пеевски от 2013-та година насам.

На влизане в организацията той отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси, свързани с досиетата " Пандора " с претекст, че всичко е обяснил в изказването си от през вчерашния ден - 5 октомври. " Излишно е това, през вчерашния ден каквото имах да кажа, по тематиката, го споделих ", съобщи Пеевски. На няколко пъти вместо да отговори той съобщи: " Много поздрави на господин Прокопиев " (бел. ред. съиздателят на " Дневник " и " Капитал " ). И през вчерашния ден в изказването, пратено до избрани медии, някогашният народен представител от Движение за права и свободи, съобщи, че данните от досиетата " Пандора " са мероприятие на наричания от него " кръг Капитал ".

На въпрос на " Дневник " коя е компанията, която той е заявил и чийто дъщерни сдружения са появилите се и недекларирани офшорки, Пеевски не отговори. При опит на публицистите да се приближат до него, той помоли " за малко разстояние, тъй като има грипна зараза ".

След като попита за какво би трябвало публицистите да се бутат, а те отвърнаха, че той не се появява постоянно в общественото пространство, Пеевски, към този момент минал след инспекцията и зад оградата на ДАНС съобщи: " Спокойно, ще се появявам в общественото пространство и всичко ще стане ясно. Призован съм, отзовал съм се незабавно ", съобщи още Пеевски.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР