Бившият депутат и юрист Татяна Дончева коментира темата за домашното

...
Бившият депутат и юрист Татяна Дончева коментира темата за домашното
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Вежди Рашидов може да има непримерен език, но той точно казва, че имаме законодателство и няма защо да се пънем

Бившият народен представител и правист Татяна Дончева разяснява тематиката за домашното принуждение и предварителната защита.

Тя обърна внимание и на думите, изречени от Вежди Рашидов през вчерашния ден, които по случайност станаха публично притежание. 

" Вежди Рашидов може да има непримерен език, само че той тъкмо споделя, че има законодателство и няма за какво да се пънем да преследваме домашното принуждение по друг метод ", сподели Дончева в изявление пред.

Тя обърна внимание и на изявлението на премиера Денков, че Съвет за електронни медии не си прави работата.

" Това е разбирането им за независимост на словото и неспособност да слушат мнение, друго от тяхното и да му намерят отговор. Виждам една група инфлуенсъри да внушават, че би трябвало да бъде поставена цедилка на информацията, изключително във връзка с украинско-руската война. Не може по основни интернационалните проблеми и спорове някой да принуждава българския жител да има единствено една осведомителна точка. Ограничаването на свободата на словото е фашизъм ", добави Дончева.

Татяна Дончева счита, че " някой клати властта ".

" Никой не е срещу да бъде преследвано насилието против дами, само че не за производство на странни трудове по законите, които не могат да провокират друго, с изключение на смях. Разликата сред наличието на Истанбулската спогодба и  всички останалите нормативни актове е няколко текста, които касаят правата на гей общността ". 

" Законът за домашното принуждение е безусловно непотребен. Той е изкуствено привнесен от англосаксонската система ", сподели още тя.

" Не може да кажете, че домашното принуждение би трябвало да бъде борено по-упорито от недомашното. Темата с насилието би трябвало да бъде сложена под общ знаменател ", счита още Татяна Дончева.

Тя акцентира, че през последните 10-15 години на политическата сцена са излезли хора, за които политиката е пиар.  " За тях казусът не е, че съществува принуждение, а че хората стартират да стачкуват ".

Дончева счита,че е належащо психолози да проучват случаите на убийства сред съпрузи. 

" Превърнали сме насилието в норма. Няма принудител, който да не е видял принуждение в фамилията си. После това се екстраполира в учебно заведение. Насилието се упражнява като необикновен авторитет ".

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР