Бившият депутат и медиен магнат Делян Пеевски е свързан с

...
Бившият депутат и медиен магнат Делян Пеевски е свързан с
Коментари Харесай

Досиетата Пандора: Делян Пеевски е свързан с три офшорни фирми

Бившият народен представител и медиен магнат Делян Пеевски е обвързван с три офшорни компании, за които няма диря в подадените от него имуществени заявления. Данните за тях са от интернационалното следствие „ Досиетата Пандора “. Публикувани са от Атанас Чобанов, основен редактор на Бюрото за проверяващи репортажи и данни Bird.bg, сътрудник на Международния консорциум на проверяващите публицисти, който стои зад Досиетата Пандора.

Докато е бил обвързван с трите компании, в това число като шеф на една от тях, Пеевски е бил народен представител от Движение за права и свободи в 42-ото Народно заседание и шеф на ДАНС.

Правилникът на Народното събрание категорично не разрешава на депутатите да вземат участие в управителни или контролни органи на търговски сдружения и кооперации. При встъпването си в служба всеки национален фаворит попълня специфична декларация, че не заема несъвместими длъжности.

Депутатите могат да имат благосъстоятелност в търговски сдружения, само че би трябвало да ги заявяват.

Досиетата Пандора потвърждават, че Пеевски е нарушил и това законово условие, показва още обявата на Бюрото за проверяващи репортажи и данни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР