Бившият държавен секретар на САЩ, служил по време на администрациите

...
Бившият държавен секретар на САЩ, служил по време на администрациите
Коментари Харесай

Диетата на Хенри Кисинджър, с която живя активно 100 години

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати, служил по време на администрациите на Никсън и Форд, умря на 29 ноември, в дома си в Кънектикът. 

Преди гибелта си Кисинджър беше последният оживял член на кабинета на президента Ричард Никсън. 

И въпреки да не е оповестена причина за гибелта му, синът на Кисинджър по-рано тази година предложи информация за метода на живот на дипломата и през месеците, предхождащи кончината му.

" Той освен надживя множеството си сътрудници, видни клеветници и възпитаници, само че също по този начин остана неуморно деен през 90-те години на предишния век ", написа синът на Кисинджър Дейвид в публикация авторски коментар във The Washington Post през май, дни преди 100-годишнината на татко му. 

" Дълголетието на татко ми е чудодейно, като вземем поради здравословния режим, който той спазваше през целия си живот. Което включва диета, богата на братвурст и виенски шницел, стресираща кариера и обич към спорта единствено като фен, в никакъв случай като участник ", откровеничи синът му. 

Кисинджър остава деен в политиката до гибелта си и се среща с китайския президент Си Дзинпин в Пекин през юли, когато към този момент е на 100 години. 

Снимки демонстрираха двамата политици, седнали на столове, до момента в който Джинпин приказва, жестикулирайки оживено с ръце.

" Никога няма да забравим остарял другар като Вас и Вашия исторически принос за поощряване на развиването на китайско-американските връзки и подсилване на другарството сред китайския и американския народ ", обърна се Си към Кисинджър само преди пет месеца.

Противоречивият посланик наскоро участва на конференцията на Билдерберг в Лисабон и работеше върху трета книга, откакто написа две по време на пандемията от Covid19. 

" Той има ненаситно любознание, което го поддържа динамично зает със света ", споделя в публикацията синът на Кисинджър Дейвид за татко си. 

" Умът му е оръжие за търсене на топлота, което се разпознава и се бори с екзистенциалните провокации на деня ", безапелационен бе той. 

Една от последните известни обществени изяви на Кисинджър беше на 24 октомври 2023 година, когато той участва на церемония вечеря, проведена от Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай. 

Той беше сниман да седи в инвалидна количка с някогашния министър на финансите на Съединени американски щати Тимъти Гайтнър в бална зала в Ню Йорк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР