Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър изрази съчувствието си

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър изрази съчувствието си
Коментари Харесай

Кисинджър за войната в Украйна: Съчувствам на Германия

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър изрази съчувствието си към Германия поради сложната ѝ задача да откри ролята си в Европа на фона на войната в Украйна, съобщи ДПА.

" Предвид историята на Германия за нея не е по никакъв начин лесна задача да играе водеща роля в Европа, която да се базира на това да бъде най-голямата европейска военна мощ ", сподели Кисинджър пред публицисти в Лондон. "Съчувствам на немското държавно управление поради задачата, която си е сложило, както и поради това, че се заема с нея, без да е имало опция авансово да се приготви за това. "

Германия ще играе доста значима роля в оформянето на новия европейски ред, който сега е в развой на пораждане, сподели Кисинджър. " Това включва и възобновяване на Украйна след войната, което ще изисква някаква помощ от вида на Плана "Маршал ", съобщи той.

Кисинджър добави, че Германия ще играе основна роля във връзка с европейската сигурност предвид на опасността от нова съветска експанзия.

Хенри Кисинджър, чието германско-еврейско семейство е насила да избяга от нацистка Германия през 1938 година, е един от хората, които са в основата на построяването на американската външна политика сред края на 60-те и края на 70-те години в качеството си на консултант по националната сигурност и държавен секретар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР