Бившият бразилски национал Робиньо беше освободен от своя футболен клуб

...
Бившият бразилски национал Робиньо беше освободен от своя футболен клуб
Коментари Харесай

Уволнен след 6 дни: Феновете изгониха Робиньо от "Сантос"

Бившият бразилски национал Робиньо беше освободен от своя футболен клуб " Сантос " единствено 6 дни, откакто подписа контракт. Причината е в големия напън, оказан от почитателите и спонсорите на отбора.

Почитателите на бразилския клуб обявиха, че не утвърждават привличането на нападателя, който през 2017 година беше наказан на 9 години затвор поради присъединяване в групово обезчестяване 4 години по-рано. Присъдата беше произнесена от италиански съд. Футболистът апелира, само че не е прекарал и ден в ареста, защото бразилския закон не разрешава екстрадицията на жители на страната, без значение от присъдите им. Докато игра в Турция, локалните управляващи също не изпратиха Робиньо в Италия.

На 10 октомври бразилецът за трети път се причисли към отбора, в който започва кариерата си - " Сантос ". В предходните 2 пъти той игра чартърен - от " Манчестър Сити " през 2010 година и от " Милан " през 2014-2015 година

Феновете одобриха " на нож " тази вест. Част от последователите обявиха, че ще престанат да поддържат " Сантос ", в случай че Робиньо не напусне.

Снимка: Getty Images

Подобна беше и реакцията на спонсорите. Тимът към този момент се раздели с клиника за естетична ортодонтия, която помагаше финансово на " Сантос ".

Така, единствено за 6 дни Робиньо още веднъж стана свободен сътрудник. Дали 36-годишният футболист ще приключи кариерата си след тези събития или ще се опита да си откри нов тим, следва да разберем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР