Бившият босненски военен командир Насер Орич, приветстван от своите поддръжници

...
Бившият босненски военен командир Насер Орич, приветстван от своите поддръжници
Коментари Харесай

Oправдаха Насер Орич за военните престъпления в Босна

Бившият босненски боен пълководец Насер Орич, приветстван от своите поддръжници като „ бранител на Сребреница ", беше оневинен в петък от локалния съд за военни закононарушения по време на спора в страната през 90-те години на предишния век, предава AFP, представени от " Фокус ".
„ Насер Орич и Сабахудин Мухич са оправдани по обвиняванията за осъществени по време на войната, закононарушения против пандизчии ", разгласи съдията по делото Тихомир Лукеш.
Двамата бяха съдени за убийството на трима сръбски пандизчии в региона на Сребреница при започване на войната през 1992-1995 година, която изправи един против различен сръбската, мюсюлманската и хърватската общественост в страната.
Насер Орич e някогашен босненски боен пълководец, командвал въоръжените сили на Босна и Херцеговина в региона на Сребреница по време на войната от 1992-1995 година През 2006 година Международният углавен съд за някогашна Югославия повдига против него обвинявания за осъществяването на военни закононарушения – допускане на убийството на петима сърби, както и упражняването на тормоз върху 11 сръбски пленници. Обвинен е също и в разрушение на инфраструктурата и домовете на цивилното население.
В родината си Насер Орич е считан за воин и бранител на Сребреница, а в Сърбия – за военнопрестъпник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР