Бившият бос на най-голямата в Япония престъпна групировка „Ямагучи гуми”,

...
Бившият бос на най-голямата в Япония престъпна групировка „Ямагучи гуми”,
Коментари Харесай

Арестуваха японски мафиот след години търсене, издала го татуировка

Бившият необут на най-голямата в Япония незаконна формация „ Ямагучи гуми”, който се укриваше в продължение на 14 години, беше арестуван в Тайланд, заяви в. „ Банкок поуст”, представен от ТАСС.
74-годишният Синехару Сираи е задържан в централната провинция Лопбури, където живеел с тайландската си жена. Според изданието, Сираи е търсен с интернационална заповед от 2003 година по обвиняване в скрит план, вследствие на който е бил погубен основен съперник на „ Ямагучи гуми” в японския незаконен свят.
По следите на избягалия от Япония мафиот органите на реда попаднали с помощта на инцидентно оповестена във Facebook фотография на тайландски консуматор преди година. На нея се вижда гол до кръста мъж с голям брой татуировки, присъщи за членовете на якудза.
През последните няколко години Япония се бори с активизирането на локалната мафия якудза, обвързвано с разкола в „ Ямагучи гуми”. Отделилите се членове на якудза сътвориха своя формация „ Кобе гуми”. През 2015 сред членове на двете групировки имаше няколко стълкновения с потребление на огнестрелно оръжие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР