Бившият асеновградски полицай Ангел Георгиев получи 2 години лишаване от

...
Бившият асеновградски полицай Ангел Георгиев получи 2 години лишаване от
Коментари Харесай

2 г. условно получи бившият асеновградски полицай, убил свой приятел

Бившият асеновградски служител на реда Ангел Георгиев получи 2 години отнемане от независимост условно с 4-годишен изпитателен период за убийството на 47-годишния Огнян Йорданов в пловдивското село Милево. Той би трябвало да заплати 3915,19 лева за направените в хода на делото експертизи и 12 000 лева за юрист на околните на починалия.

“Съжалявам доста за случилото се. От деца сме другари с него. Стана скандал, желаех да го приключа и… ”, сподели в последната си дума някогашният служител на реда.

На 4 септември м.г., по време на събора в Милево, група мъже, измежду които бил Огнян Йорданов, отишли в двора на Георгиев. Трима от тях - Иван Петров, Димитър Панайотов и Александър Алексов, внезапно се нахвърлили върху 47-годишния, който извадил нож, с цел да се отбрани. Според Ангел Георгиев той просто се намесил, с цел да ги разтърве, а тримата се наговорили да ги обвинят.

Спречкването станало към 4 сутринта, като всички участници били доста пияни. В предходно правосъдно съвещание прокурор Георги Пенев уточни, че някогашният служител на реда предложил да захвърлят Огнян Йорданов на стадиона в Милево, като споделил: “Дай да го закараме някъде този отпадък, да не почине пред нас ”.

Днес представителят на държавното обвиняване пръв изиска условна присъда за Ангел Георгиев, а юристът на подсъдимия Васил Василев се съгласи с него. Според прокуратурата някогашният служител на реда е предизвикал гибелта на Йорданов по несъобразителност след съзнателно нанесени леки телесни повреди.

“Експертизите са безапелационни, че всички пострадвания са нанесени приживе. Причината за гибелта е сърдечно-съдова непълнота. Ще ви апелирам да определите едно заслужено наказване ”, сподели бранителят. Представителят на потърпевшите юрист Слав Даскалов отвърна настояванията на двамата и изиска по-тежка присъда. “Той е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, следвало е да осъзнава отговорността си към живота и да не позволява такива телесни повреди ”, уточни юристът.

След 15-минутна отмора арбитър Спасимир Здравчев дефинира наказването. “Като орган на реда е трябвало да бъдете доста по-внимателен. Не считам, че ефикасното ви изтърпяване би асъдействало. Ще се погрижа роднините да предявят искове ”, сподели магистратът на подсъдимия преди да закрие заседанеито. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

В коридора на Окръжния съд околните на Огнян Йорданов показаха недоволството си от размера на наказването. Според тях Георгиев тормозел цялото село, постоянно бил пийнал и се държал нападателно. “Как ще убиеш човек и ще те пуснат, в случай че беше от малцинствата, щеше да е друго ”, сподели сестрата на починалия Мариана Йорданова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР