Бившият английски национал Гари Невил замина за Катар, за да

...
Бившият английски национал Гари Невил замина за Катар, за да
Коментари Харесай

Невил: Шокирах се от това, което видях в Катар

Бившият британски национал Гари Невил отпътува за Катар, с цел да се увери персонално в какви условия живеят служащите, които приготвят стадионите за идното Световно състезание. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед съобщи, че е шокиран от видяното.

„ Те живеят в някакви дребни „ каюти “, в които мястото за спане е отделено с плат, а вътре има един долап. Когато видите голямото благосъстояние, в което живеят в тази страна и след това видите хората, които строят стадионите, просто не може да повярвате. Това е неравноправие, каквото даже не можете да си визиите. Напълно шокиращо е. Това просто не може да е дом за нито един човек “, сподели Невил.

Английските медии оповестяват, че на строителните служащи в Катар се заплаща 270 $ на месец и че те изпращат множеството пари на фамилиите си, основно в Индия, Пакистан, Виетнам и други азиатски страни.

" Това ме разстройва, тъй като се харчи толкоз доста за паница с паста и кафе в града. Това е изцяло необикновено. Не бих желал никой, който познавам, камо ли член на фамилията ми, да живее в такива условия. Няма причина да е по този начин, тъй като Катар е прекомерно богата страна “, добави той.

Независими организации по-рано пресметнаха, че сред 4000 и 6500 служащи са починали на строителни площадки в Катар, само че уредниците на Световното състезание отхвърлиха това, като споделиха, че единствено трима души са починали на строителни площадки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР