Бившият американски вицепрезидент отправи остри критики към Доналд Тръмп Доналд

...
Бившият американски вицепрезидент отправи остри критики към Доналд Тръмп Доналд
Коментари Харесай

Пенс отправи остри критики към Тръмп

Бившият американски вицепрезидент насочи остри рецензии към Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския поради офанзивата на негови последователи против Конгреса на 6 януари 2021 година, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 198
" Историята ще държи Тръмп виновен за ролята му в офанзивата ", съобщи Пенс, който беше вицепрезидент на Тръмп.

Той беше в Капитолия, когато хиляди последователи на Тръмп нахлуха в постройката в опит да спрат валидирането от Конгреса на резултатите от президентските избори, извоювани от Джо Байдън. Като вицепрезидент Пенс ръководеше съвещанието на Сената в оня миг.

По време на обсадата на Конгреса Тръмп изпрати няколко туита, призоваващи републиканците да се борят и в които твърдеше, че е имало изборни измами. Той също по този начин разкритикува Пенс, че сертифицира резултатите от вота.

" Тръмп грешеше ", съобщи Пенс пред публицистите и техните посетители, събрали се на обичайна вечеря на журналистическия клуб " Гридирон " във Вашингтон.

" Нямах правото да прекатурна резултата от изборите и неговите безразсъдни думи заплашиха моето семейство и всеки, който беше в Капитолия през оня ден. И аз знам, че историята ще държи Тръмп за виновен ", сподели Пенс.

Той обмисля да се кандидатира за президентската номинация на републиканците следващата година. В наскорошни изявленията той остро разкритикува държанието на Тръмп, а в записки, оповестени през ноември, упрекна Тръмп, че е изложил на заплаха фамилията му.

" Онова, което се случи в оня ден, беше срам и би било насмешка с приличието да бъде показано случилото се по някакъв различен метод. Докато съм жив, у мен в никакъв случай няма да избледнее споменът за понесените контузии, за изгубените животи и за героизма на правоприлагащите органи в този драматичен ден ", съобщи Пенс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР