Бившият американски президент на САЩ Доналд Тръмп обвини вече бившия

...
Бившият американски президент на САЩ Доналд Тръмп обвини вече бившия
Коментари Харесай

Тръмп обвини ген. Марк Мили в държавна измяна, заслужавал да бъде екзекутиран

" Бившият американски президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна към този момент някогашния началник на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Марк Мили в държавна измяна и съобщи, че военният заслужава да бъде екзекутиран ", съобщи телевизия Си Ен Би Ес, представена от Новини.бг.

Четиридесет и петият собственик на Белия дом съобщи, че високопоставеният боен е водел секрети договаряния с Китай.

" Тези диалози бяха водени зад тила ми. Мили споделяше на Пекин всички мои мисли във връзка с Китай. Неговата постъпка е толкоз ужасна, че в предишното щяха да му издадат смъртна присъда и да го екзекутират. Той заслужава това ", сподели Тръмп.

Мили, от своя страна, призна, че е водел договаряния с Китай. В същото време той съобщи: " Не виждам нищо неоправдателно в това. Аз съм се заклел в Конституцията на Съединени американски щати и останах, оставам и ще остана правилен на клетвата си. "

" Ще подхваща всички правни дейности ", добави Мили във връзка на обвиняванията на Тръмп.

Мили зае поста си през 2019 година, когато държавен глава и висш главнокомандващ бе Доналд Тръмп. Този септември той подаде оставка по отношение на приключването на мандата му.

Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън номинира досегашния началник-щаб на Военновъздушни сили ген. Чарлз К. Браун на мястото на Мили. Преди седмица назначението беше одобрено и от Сената.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР